Aleksandar Vučić  (foto: printskrin RTS)
Aleksandar Vučić (foto: printskrin RTS)
20.05.2022, 06:54

Ispeci, pa reci! Da ne budeš smešan, i deci...

č: | fb:

Na Predsednikove uzajamno nespojive izjave u poprilično kratkom vremenu (ili tokom koga se nije desilo ništa što drugu opravdava), uglavnom smo navikli. Očekujući posle svake verovatno drukčiju, tako da malo pažnje obraćamo na tekuću. A neka pažnju, i te kako zaslužuje. Jer je pitanje kako li nas on zamišlja, a kako tek "beli svet".

 

Pogledajmo zaista kapitalnu: "bilo bi nam deset puta bolje, da smo Rusiji uveli sankcije!". Kako bi to izgledalo i da nam nije, upravo po njemu pre izbora, bilo sasvim dobro? A tek kako, pobogu, kad bi nam ona, zauzvrat, uskratila naftu i gas?! Po njegovom rezonu (za odgovarajuće udžbenike), trebalo bi i da je "nekoliko puta" (nije važno koliko), bolje državama koje su to već učinile! A stalno čitamo i slušamo, da nije. Naprotiv, njima je (nije važno koliko puta), gore! Podrazumeva se i da bi nam "neko" pomogao (da ne kažemo: omogućio), to "bolje". Ko i kako, ako ne Zapad? Koji zbog neželjenih posledica sankcija, plus ogromne pomoći Ukrajini i pripremanja za "Nedaj, Bože!", i sam steže kaiš?

 

Posebnu pažnju valja obratiti na činjenicu da uz svest o tom neviđenom boljitku, svakako potkrepljenom nalazima saradnika, Predsednik nije uveo sankcije! Ne čeka valjda, da ih uvede kad nam to omogući da nam bolje bude, bar jedanaest puta? I da nam nije rekao šta je to vredno džabaisanja, deset puta boljeg stanja? I neispitivanja njegove političke odgovornosti, čak zdravstvenog stanja. Ili zahvalnosti što ih nije uveo, pošto bi nas preplavili Švajcarci i Norvežani, sitniju buraniju da ne pominjemo...

 

Donekle ga pravda, ako je ovo bila najava uvođenja sankcija? Čemu je sledeći korak, ako ovo nismo već zaboravili, poređenje sa apokaliptičkim stanjem koje je upravo najavio? Ali bi i tada, ne mogao nego morao, da misli šta govori! S obzirom na svoje godine, visoku funkciju i željeno mesto u istoriji, a ne treba zanemariti ni šta je obećavao kao "najbolji student Pravnog fakulteta".

Blogovi