Radovan Marjanović (foto: Đorđe Đoković)
Radovan Marjanović (foto: Đorđe Đoković)
01.07.2022, 10:27

Proglasili nezavisnost, pa se još ponašaju kao nezavisni!!!

č: | fb:

Svakodnevno obraćanje Predsednika, iste je sudbine kao i svakodnevno štampanje novca. Hiper-inflacija, opadanje vrednosti! Kao i stalna reagovanja na njegova obraćanja, teši ih samo to što su iznuđena. I to što onima koji reaguju budžet ne plaća sedam ili pet savetnika, kao njemu...

 

Pogledajmo gromoglasno najavljeno, skoro kao svojevremenu "neposrednu ratnu opasnost!". Kurti i kompanija, "spremaju novu Oluju". Sasvim moguće, ali šta? "Oluju" je planirala i izvela međunarodno (pa i od Srbije!) priznata država, i na svojoj teritoriji. Međunarodna zajednica je istu priznala, kao njen legitiman čin. Srbija je protestovala i protestuje protiv "Oluje" kao progona Srba, ne i nje same kao povratka dela Hrvatske u svoj sastav! Vladu dotadašnje (nepriznate!) Republike Srpske Krajine, "u izgnanstvu", ostala je da priznaje samo jedna politička stranka u Srbiji.

 

Ispada da "Kosovo" nije "lažna država", ili je to koliko i Republika Hrvatska?! Slično važi za "reciprocitet". Reći da je prisutno kad su u pitanju najnovije mere "Prištine" (još jedan način nepriznavanja), njeno je indirektno priznavanje! Stavljanje u istu ravan dve strane, za koje se uporno priča da nikako nisu "dve strane". Nego jedna jedina, od koje jedan deo pokušava da se otcepi! Uostalom, otkad jedna država "pregovara" sa svojim delom, s kime je Srbija taze zaključila sporazum o energetici?

 

"Još jedan skandal takozvane države"? Kao i država koje ih priznaju za državu (sitnica, tzv. Kvinte)? I jeste, za one kojima je važno samo ko priča, a ne šta priča! Inače je skandal za razum: napadaju se oni koji sebe smatraju državom, i normalno se ponašaju kao država! A kako bi drukčije? Kao i svi koji ih smatraju državom, pa logično i da je to što rade normalno ponašanje države. Uz normalne zamerke ponečem, recimo neformiranju Zajednice srpskih opština. Opet nevoljnom svedočanstvu, priznanja...

 

Zauzvrat, nije skandal ponašanje Srpske liste, koja je stalno u vladi Kosova! Takođe za razum, kome svakodnevno govorimo "Laku noć!".

Blogovi