Bez kraja - Ilustracija Dušan Arsenić
Bez kraja - Ilustracija Dušan Arsenić
21.11.2022, 11:21

"Firer govorio, a mi smo slušali!". Ne pitajući ništa...

č: | fb:

Lepo je kad šef države obaveštava građane šta je radio, a pogotovu šta namerava da radi! U demokratskim državama, od toga, kao i svakog ispunjavanja dužnosti, ne pravi se događaj... Pošto nismo takva država, obraćanje našeg šefa države (što znači i svega u državi) u svetu nedelju, događaj je koji se najavljuje tokom cele subote! 

 

Sudeći po ranijim obraćanjima, teško! (Zato ga i ne čekam). Pričaće o čemu je toliko puta pričao, ili o čemu nema potrebe da priča. (Recimo, kako voli brata...).

 

Pričaće da ne bi pričao o onom što priličan deo javnosti zanima, o čemu nikad nije niti namerava. A ima ga, nije da nema! Šta je onaj nesretni helikopter tražio u Surčinu umesto na adekvatnom mestu, ko su "kompletni idioti" iz Hercegovačke, šta je bilo sa oružjem nađenim blizu njegove kuće, sa još nekoliko planiranih atentata i onima koji su ih planirali, koliko je koštao spomenik Nemanji, šta sa vikendicama Tominih sinova u zaštićenoj zoni, Tominom kancelarijom za saradnju sa Rusijom i Kinom i životom u rezidenciji koja mu ne pripada, šta sa dva minuta snimka na rampi kod Doljevca, našoj ponudi Prištini, potpisanim sa Rio Tintom...

 

Najnovije, što u "institucije" uđoše rezervni pripadnici Srpske liste, oma’ posle izlaska "prvotimaca"? Za ovo poslednje, hajd’ da prihvatimo Petkovićevo: da spreče popunjavanje njihovih mesta "podobnim" (Kurtijevim) Srbima. A čime će biti popunjeno, za svakodnevni život većine Srba na Kosmetu važnije: mesta u policiji, sudovima...? Važnije od normalnog: ko će ih plaćati ako se "ne vrate", to znamo. Popisali su "ugovor o radu" sa Srbijom, i plaćaće ko je i dosad plaćao. Svi mi, iz budžeta...

 

Kao pesimista (a to je obavešteni optimista), nisam sumnjao da će kolumna protiv bezrezervne podrške "državi", brzo biti ilustrovana. Kome se nije svidela, neka nastavi da ozbiljno uzima "ekskluzivna obraćanja". Ali neka bar razmisli kako između njih, raste spoljni dug! Tako da će standard koji ima, nije važno kakav, otplaćivati i njegovi unuci... Nije morao čuti od nepoznatog "Država, to sam ja!", ali neka gleda kako se ponaša njemu poznat? Neka pokuša da pobije nabrojane tvrdoglave činjenice, a takva je i dalja izjava autora pomenutog. "Posle mene, potop!".

Blogovi