aljevo bez straha - #1 od 5 miliona  (foto: Đorđe Đoković)
aljevo bez straha - #1 od 5 miliona (foto: Đorđe Đoković)
27.02.2019, 09:54

Koliko li tek dobijaju oni koji smišljaju te priče?

č: | fb:

Takoreći odmah posle protestnih šetnji, čulo se kako "šetači" dobijaju po hiljadu dvesta dinara! Ništa čudno, kao što nije čudno ni to što tvorci ove priče nisu uspeli da smisle nešto uverljivije. (I veće, za neku stotku). A pogotovu nešto i pre šetnji, bilo je pitanje dana kada će početi "i pred našom kućom". Ali, to je pitanje za njihove "nadležne". Za one koji ne naleću na "Priča se!", nezavisno od toga šta misle o "šetnjama", ima pametnijih...

 

Kako li izgledaju ti koji nisu u stanju da zamisle ničiju i nikakvu aktivnost, koja se ne tiče direktno pojedinca i njegovog najužeg okruženja? Onog, "Ja samo gledam svoja posla!". I normalno, koja nije plaćena? Ne moraju biti baš "idioti", kako su stari Grci zvali takve! Ali ako su to građani, kao pored ostalog i govoreća i politička bića, nazdravlje! Jasno je da oni u vidu imaju druge, ali ako misle da to ne važi i za njih, ljuto se varaju. Govoreći o drugima govore i o sebi, druge zamišljaju na sliku i priliku svoju. Uostalom, nije li lakše poverovati da nešto za pare radi njih nekoliko (prilično se zna kojih i kakvih), nego oko hiljadu i po, vrlo "raznobojnih".

 

U tom smislu mudro operišu skromnom cifrom, kako bi bilo opravdano što sami ne "šetaju". Pogotovu oni što smišljaju i lansiraju ovakve priče, ako ne dobijaju mnogo više! Što ni jedni ni drugi ne rizikuju da izgube ono što šetači rizikuju, druga je stvar... Kao i ono što smo mogli i trebalo pomenuti na početku, a ne uzgred pre par rečenica: kako vide "šetače" i koliko ih vređaju? Osobito mlade koji su sve započeli, i kojih je i kod nas svakog petka, sve više? Hoće li biti Srbije u budućnosti, sa tako malo pravih građana kakvi su samo oni?

 

Ko i kako obezbeđuje tolike pare, u Valjevu i zemlji Srbiji, normalno ih ne zanima. Da para ima vidimo svaki dan, slušajući obećanja Predsednika. Iznenada i bez pominjanja Vlade koja u normalnom svetu o tome odlučuje, što bi rek’o narodni pevač: "Car se maši rukom u džepove, pa izvadi dvesta miliona!". Ili po ko zna koji put, pominjući lopove i plaćenike... Ali ne zanima ih ni ono najvažnije, drugde bar najbolnije. Kakva je to država u kojoj tako mnogo ljudi po kiši i snegu, vetru i gripu..., "šeta" za tako sitnu paru?

 

Puno je ozbiljnih pitanja, tako da završimo neozbiljnim. Mole se pominjani da kažu koliko li je tek dobio pisac ovih redova, za prvo lajanje na prvom protestnom okupljanju! Iz više razloga, on siroma to ne zna...

Blogovi