Radovan Marjanović (foto: Đorđe Đoković)
Radovan Marjanović (foto: Đorđe Đoković)
04.04.2019, 08:52

Kod nas ne može. A kod njih ne treba!

č: | fb:

Mira Karanović je, nimalo neočekivano, među "svojima" više optuživana zbog gostovanja na Pinku, nego što je među "njihovima" hvaljena! Nimalo neočekivano i na neviđeno. Pre i nezavisno od toga šta je rekla, ako je uopšte slušana od strane lakih na osudi a teških na razumevanju. Šta će ona na Pinku, zar njega da gledamo?

 

Jako priznat, a ne samo poznat, može i mora da bude kritičan i prema svojima. On nema pravo da ne bude "svoj", da nema svoje mišljenje i ne odlučuje gde će ići i šta će reći... Zar on da strpljivo čeka poziv, i odćuti kad ga pozovu a onda zamole da ćuti? Zar da misli samo kako da bude "naš" i kad je "gost", i govori ono što bi rekli "mi" koje nikad neće pozvati? Koga je briga što Mira koja poziva na dijalog, mora prihvatati dijalog? Što se bavi pozivom koji ne bira publiku? I svesna garantovane optužbe da će biti "izdajnik", ode na zna se čiji Pink? I to sa Premijerkom i Nebojšom Krstićem? Koga zanima i što je njen čin, politički i društveno korisniji od šetanja i zviždanja? Bar nekog od bezbrojnih gledalaca Pinka, navešće da razmišlja drukčije, ili da uopšte razmišlja pošto nije razmišljao...   

 

Da naglasim: tamo nije išla po svojoj želji već po pozivu, kao što je ranije po pozivu trebalo da govori na protestu i protiv tog istog Pinka. I nije otišla samo zbog bon-tona, ni zbog vlasnika i poslenika Pinka, nego zbog njihovih gledalaca. Da čuju nešto iz nacionalnog arsenala u koji im ta televizija, mada sa nacionalnom frekvencijom, ne omogućuje uvid. A druge i drukčije ne gledaju, mada ih ima! A čuće jer velika glumica zna da je neće slušati ako ne vodeći računa o domaćinu, počne govoriti kao na protestu. Kao glumicu je koliko-toliko znaju i poštuju više nego lidere opozicije! Zato bi vlast imala više razloga da se ljuti na Pink, nego opoziciono nastrojeni na Miru!

 

"Ovim pomaže Pinku, da se prikaže boljim!". Ako se duže i više bude takvim "prikazivao", zar neće biti bolji? Otkad je nepristojno, nedopustivo..., pomagati bližnjem svome? U svemu što se ne kosi sa pravom i moralom, a želja da se popravi i bude bolji, sigurno se ne kosi? Zašto Pink nema prava da povuče neki "pristojan potez", pozove i nekog ko je i te kako kazao i logično je očekivati da će opet kazati nešto kontra uobičajenom na Pinku? Uključujući ono što će kazati druga dva gosta? Zašto on nema prava da malo popravi imidž u očima onih koji ga ne gledaju, kad na svom imidžu svi rade? Zašto nema pravo da se menja, u perspektivi i promeni? Ko se sve kod nas nije promenio, (uključujući Nebojšu Krstića), pa i u delatnosti od koje živi, a koja ostale pogađa neuporedivo više? Ne zaboravimo, Mira Karanović je glumica, a ne političarka, ona će kao takva i dalje pričati ono što traži uloga. Treba li dodati, i dalje maestralno?

 

Mnogo govori i uobičajeno u ovakvoj i sličnoj prilici, mahom od strane utopljenih u masu i zaštićenih masom, koji ne govore: "Na njenom mestu, ja to ne bih učinio!". Uz prenebregavanje sitnice: daleko si ti od Mire Karanović... Jedan si od mnogih, a ona je jedna jedina. A kad bi, zaista nekim čudom, bio na njenom mestu, bio bi daleko od toga što si sad. Pa i toga što pričaš...

 

Inače, izgleda da opoziciji treba baš ovakav Pink, kako bi imala još nekog osim vlasti na koga će stalno da se žali, i da joj žalbe budu program. Ali i da bi njeni simpatizeri imali na koga da se stalno žale, kako se ne bi eventualno požalili na opoziciju! Davno je rečeno: prostitutka je najveći čuvar morala. Em što odlazak njoj čestitih muževa nije "preljuba", em što je u poređenju s njom, "poštena" i svaka "preljubnica".

Blogovi