Bez kraja - Ilustracija Dušan Arsenić
Bez kraja - Ilustracija Dušan Arsenić
22.01.2020, 10:02

Nekoga "ubi prejaka reč", a nekoga od drugih izostavljena...

č: | fb:

Više tužilaštvo u Beogradu promptno je reagovalo na najnoviji tvit Vesne Pešić. Jakako, posle munjevitog reagovanja ministara i medija. I nigde se u medijima osim na N1 i u ponedeljak u BLIC-u, ne vidi ono bitno. "Cev u glavu", predsedniku sleduje "kada se proglasi doživotnim predsednikom!".  A ako se iz nekog razloga (ima ih više), ne proglasi, zasad se, kao i Putin, samo "sprema"? Nikom ništa. Cev ostaje gde, je glava takođe.

 

Prljavima je sve prljavo, a zaćoreni u Vučića svuda vide samo njegove zasluge i njegovu ugroženost. Taman posla da vide kako je izabran i zaklet na Ustavu (i još replici Miroslavljevog jevanđelja), da čuva Ustav! Nikako da ga menja sam odnosno sa "svojima", što po Ustavu mogu samo birači? Ne vide ni da birači ne samo mogu nego i treba da gledaju šta on radi, i porediti sa onim što je, po Ustavu, takođe propisano da radi?

 

Razume se da ne vide ono najvažnije: u eventualnom samoproglašenju doživotnim predsednikom, iz istorije dobro poznatu pojavu zvanu "državni udar!". Na ovo podsećanje, ako bi se uopšte osvrnuli, odvratili bi: "Gde bi to, uradio naš čovek?". Ne znajući da to uvek i svuda radi "naš", inače se ne radi o državnom udaru nego osvajaču! Normalno ne znaju ni šta je tokom istorije, redovno sledilo pučisti, u slučaju neuspeha... Tako da iz Vesninog tvita pre sledi dobronameran savet a ne pretnja: neka ne pokušava, državni udar! 

 

Brzo shvativši da nije važno šta je napisala nego da je to "ona" a o Njemu napisala, uredno je obrisala tvit. I čak objasnila da je mislila na sebe "kada" (ako) se desi to što ne može da podnese, ona će cev u svoju glavu! Uzaludno! Mada se može reći, i bez ovog pojašnjenja, da tvit nije poziv ni na ubistvo aktuelnog Predsednika, ni Vesne Pešić. On je poziv na kolektivno samoubistvo! Svih koji ne mogu da ga spreče da se proglasi doživotnim, a teško ga podnose i sa vremenski ograničenim mandatom...

 

Uzaludno je i brisanje i objašnjenje, njeno ili pisca ovih redova. Pisala Vesna (neko drugi opoziciono raspoložen) ili ne pisala, odgovarajući misle samo kako da se dodvore Vučiću. Ukazivanje na mogući atentat jako je dobar način, tim pre što odavno nije najavljivano...

Blogovi