Komandant Štaba Slobodan Gvozdenović (foto: kolubarske.rs)
Komandant Štaba Slobodan Gvozdenović (foto: kolubarske.rs)
03.05.2020, 08:30

Uvek "ima neko drugi, koji je nadležan i plaćen"

č: | fb:

Fraza iz naslova, verovatno je najčešći izgovor za takozvanu apolitičnost ili neinteresovanje za "političke stvari" kao opšte, zajedničke ili javne. (Obratimo pažnju na ovo "javne", izvorno latinsko publica. Što znači da nisu privatne, odnosno nečije). I potpuno je tačna, takav zaista postoji! Samo je tačno i da neinteresovanjem za to ko će (bolje: kakav će) biti "nadležan", raste mogućnost da ne bude izabran pravi. A zatim, da ne radi dobro mada je dobro plaćen!

 

Piscu ovih redova sa raznih strana je zamerano to što je više puta za ovdašnjeg čelnika pisao Predsednik opštine, umesto Gradonačelnik. Snižava nivo ne samo dotičnog, nego i "društveno-političke zajednice" (stari ali dobar naziv), kojoj je na čelu! Umesna i ozbiljna zamerka, ali pod uslovom da se dotični i dotična ponašaju "na nivou". Odnosno kako se s pravom očekuje od jednog gradonačelnika i od jednog grada. A da li je tako?

 

Šta reći za dotičnog, koji u televizijskom obraćanju za vrlo kratko vreme tri puta umesto Korona 19, kaže Konrad 19? Lapsus?
Neka je, ali kako tri puta, i to on? Šta reći za gradonačelnikovo poznavanje gradskih ili opštinskih stvari (nema veze, mada je čelnik i naših sela a ne samo grada), ako kao lekar može da "omaši" u stvarima koje su lekarske? Bez obzira na specijalizaciju... I kakve samo "lapsuse" može da pravi prilikom bavljenja tim stvarima?!

 

Trebao bi da se izvini gradu i opštini, koji direktno nisu krivi što su na nivou Srbije postali predmet pojačanog "interesovanja i komentara"? Narodski, sprdnje! Kakvi li su tek oni, kad im je takav "prvi čovek"? Naravno, to je najmanje što treba i može. Ali nekome bi trebalo da se izvini i grad i opština, oni su ga birali! Direktno, ako su ga baš birali (birajući one koji će ga izabrati), ili indirektno prepustivši to prvima. Jedni i drugi i što ćute i gledaju kako on i bilo ko drugi, radi to za šta je nadležan plaćen! Pogotovo što za razliku od njega, i da hoće ne mogu podneti ostavku...

Blogovi