Slobodan Lazić Cimer (foto: Đorđe Đoković)
Slobodan Lazić Cimer (foto: Đorđe Đoković)
20.08.2020, 13:45

Cimeru oni nisu bili neophodni, ali bi on njima koristio...

č: | fb:

U dva dana, utorak i sredu, imali smo u Valjevu dva javna događaja. Prvi je formiranje nove lokalne vlade, a drugi je komemoracija preminulom Slobodanu Laziću-Cimeru. Na logično pitanje kakva je veza između njih, logičan odgovor, neobaveštenog, bio bi: nikakva. A obavešten bi rekao malo drukčije: nikakva, s tim što je to nelogično!

 

"Čaršijski red", reklo bi se nekad, lepo vaspitanje i čak pristojnost, reklo bi se i sad, neki bi rekli "protokol" ili "dužnost", tražili su da na komemoraciji bude makar prisutna, ako ne i da "činodejstvuje", nova gradska vlast. A ne bi smetala i stara, naprotiv... Cimer je jedan od najvećih ovdašnjih boksera, i svakako najveći ovdašnji bokserski trener! (Pored ostalih, osvajača olimpijskih medalja). Ima i "ostalog": radnog, volonterskog, ljudskog... Međutim, ne bi nikoga!

 

Kao što dosadašnja vlast "ne primeti" skorašnji odlazak druge sportske i ljudske veličine, Ljubisava Brankovića-Ljube. Ni konvencionalnim i uvek istim saopštenjem odgovarajuće gradske službe, u Napred-u. A u svoje vreme, jedan je od četvorice sportskih radnika koji su dobili najviše priznanje: Majsku nagradu Srbije. Drugi je bio profesor Aleksandar Nikolić, "otac" jugoslovenske košarke!

 

Pored toga što bi "ispoštovao red", tim pre što je i sam sportski radnik, prisustvo na komemoraciji bio bi i umešan start novog gradonačelnika. Dokaz da stari i iznova vladajući ponašanjem, a ne samo "novim licima", obećavaju promene. Znaju da cene zaslužne makar kad umru, vade iz zaborava vredno iz prošlih vremena, uvažavaju još nešto pored "funkcija" i politike... Ovako ostaje "kontinuitet" na jednoj, i staro: "Srpska deco što čitati znate, iz ovoga pouku imate...", na drugoj strani.

 

Srećom, pored lepog broja prisutnih bez obzira na koronu, "prisutni" su bili, preko telegrama i poruka, izvanredni bokseri i ljudi, njegovi "puleni". Sada i iz drugih država, Damir Škaro, Tadija Kačar, Anton Josipović...

Blogovi