WC za osoblje (foto: Đorđe Đoković)
WC za osoblje (foto: Đorđe Đoković)
08.03.2017, 10:51

Nema "nužde" dok izbori ne prođu

č: | fb:

"Obavezujemo Vas da sve toalete i kupatila u Vašoj ustanovi koji nisu renovirani i koji su narušenog izgleda zaključate do završetka rekonstrukcije", piše u dopisu Ministarstva zdravlja, koji je upućen direktorima domova zdravlja, opštih bolnica, kliničkih centara.

 

Znam za neviđeni napredak našeg naprednog zdravstva. Znam i za dopis prof. dr Berislava Vekića, državnog sekretara u Ministarstvu zdravlja koji od 7. marta 2017. godine obavezuje napredne potčinjene da pod hitno pozaključavaju sve toalete i kupatila koji su "narušenog izgleda". Znam takođe da narodni izrazi "velika nužda" i "mala nužda" nisu skovani bez razloga.

 

Ne znam jedino šta će u jednoj od te dve nužde raditi pacijenti, posetioci i osoblje našeg naprednog zdravstva, pa sam zato bio slobodan da predložim jednostavan i jeftin recept iz napredne Afrike, iskopa se rupa u zemlji i okruži snopovima šaše. Naprava je kratkog veka, što joj je još jedna velika prednost. Trajaće do 2.aprila, a posle toga objekti "narušenog izgleda" mogu se ponovo otključati, tj. vratiti u stanje pre zaključavanja.

 

Dopis Ministarstva zdravlja

Dopis Ministarstva zdravlja

Blogovi