Poreska uprava (foto: Đorđe Đoković)
Poreska uprava (foto: Đorđe Đoković)
22.08.2017, 11:24

POHOD NEZNALICA (treći nastavak)

č: | fb:

Danas, 22.avgusta, navršilo se četiri sedmice otkako su Poreskoj upravi u Valjevu, u skladu sa zakonom, predati pismeni prigovori na zapisnik koji su neki poreski inspektori 22. jula sačinili kod jednog ugostitetelja na Divčibarama. Sudeći po zapisniku i svemu što je prethodilo, inspektori su pokazali veliko neznanje za oblast koju biu trebalo dobro da poznaju.

 

Ukratko, u prigovoru, koji je Poreskoj upravi dostavljen pre mesec dana, je navedeno da zapisnik ne obrazlaže zašto nije dostavljeno obaveštenje o predstojećoj kontroli, postavljeno je pitanje gde je objavljen tobožnji vanredni plan kontrole na koji su se gostujići poreznici pozvali i još jednom, crno na belo, navedeno da je knjigovodstvo radnje dvojno knjigovodstvo i da ne poznaje nikakvu knjigu Dnevnog prometa ugostitelja koju su inspektori izričito zahtevali.

 

Uz svaku primedbu naveden je i propis koji inspekcijama nalaže odgovarajuće ponašanje u postupcima kontrole.

I?

Odgovora još nema...

 

Nisam iznenađen. Poreska uprava je jedna od državnih institucija koja ne voli da daje odgovore ni državnom povereniku za informacije od javnog značaja. Radije plaća kazne.
A zašto i ne bi? Nisu to njihove pare, zar ne?

 

Blogovi