Građanin (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Građanin (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
07.03.2019, 10:29

DO SADA NA PAPIRU. USKORO SPALJEN…

č: | fb:

Rešenje ove zagonetke ima svega dve reči. Od 2003. godine postoji na papiru. Od 2016. godine postoji i u teoriji. Kroz nekoliko dana i papir će biti spaljen…

 

Mala pomoć: izmislili ga Šveđani početkom 20. veka, u ustave ugradile sve ozbiljne svetske države, dobili ga mnogi gradovi u svetu, i mali i veliki…

 

U Valjevu se pojavio 2003. godine, kao jedan član u Statutu grada. Nije u narednih 12 godina baš napredovao, ali mu 2016. godine dodadoše glavu, ali ga ostaviše bez ruku.

 

I bez para.

 

Da vas ne mučim: u Statutu je 2003.godine uneta odredba da Valjevo IMA zaštitnika gradjana. Do sredine 2016. godine postojao je samo na papiru. Onda je Skupština grada donela Odluku o zaštitniku građana, potvrđujući time nameru da se jednog dana uvede nezavisna institucija koja kontroliše kako se gradske službe i javna preduzeća ponašaju prema građanima.

 

U najnoviji Nacrt statuta grada vraćena je odredba da grad MOŽE da ima zaštitnika građana. Što u ovom gradu znači da NE MOŽE!

 

Kada za koji dan Nacrt bude, poslušnim dizanjem ruku, pretočen u Statut, biće spaljen i papir na kojem piše ZAŠTITNIK GRADJANA.

 

Za svaki slučaj, da neko ne bi ponovo počeo da ga pominje.

Blogovi