Vladika Grigorije za Newsmax Adria (foto: skrinšot Newsmax Adria)
Vladika Grigorije za Newsmax Adria (foto: skrinšot Newsmax Adria)
11.01.2021, 11:52

Šta se krije iza mantije vladike Grigorija

č: | fb:

Iako je otkrio da ga prisluškuju, i to od svojih, zbog zato što komunicira sa licima koja su pod policijskim nadzorom, Predsednik gospodin je očo u Hilandar, đe se sliko pod maslinu Stefana Nemanje. Pred put sve obradovo vešću da će, koliko sutra, plate budu 900 evra, te da trenutno radi na popravljanju izgovora nemačkog i ruskog jezika. Jošte radi na pripremanju ispita na Višoj trenerskoj školi, najviše se muči sa antropomotorikom i anatomijom, nada se uspehu, uhvatio je sebe da više gleda košarku nego fudbal... Izjavio se i o stanju demokratije u Srbiji: U Srbiji je svakome dozvoljeno da govori, piše, i javno iskazuje svoje mišljenje... U svi ti uspesi, na RTS-u, javljeno da, dok se svet bori sa posledicama korone, samo u Srbiji pada nezaposlenost...

 

Dakle, sve je kako se samo poželeti može. A onda je, u svu tu sreću i napredovanje, u "Pregledu dana", Newsmax Adria, koji se emituje na Novoj S, pravo iz Dizeldorfa i cele Nemačke, gostovao vladika Grigorije. Vladika promptno razapet, jer je poznato da je u Srbiji svakome dozvoljeno da govori, piše, i iskazuje svoje mišljenje. Preko medija sa nacionalnom frekfencijom javljeno da je vladika običan kriminalac, a lično Dačić Ivica, ovaj put sa pozicije predsednika Narodne Skupštine, otkrio da se iza Grigorijeve mantije krije Đilas!

 

A šta to reko vladika, reko da ima plan kako da izađemo iz ove nesreće, te da okuplja mlade, cilj je 300, koji će se žrtvovati za Srbiju, te da treba promeniti sistem, a ne da zemlja bude žrtva liderskog sistema, u kome sve zavisi od jednog čoveka. Vladika nije rekao da ima ambicije da bude predsednik, još manje patrijarh.

 

Ovakvo angažovanje vladike Grigorija, i njegov Plan, mogu biti samo na polzu naroda i države. Onima kojima smeta mešanje crkve, vladike, u svetovne stvari, treba odgovoriti da je glas ovakvog vladike, koji ne duva u tikvu vlasti, pogotovu ovakve vlasti, ono što je potrebno narodu, jer ne treba zaboraviti da većinu naroda ne čine Ajnštajn i Tesla, već "kuka i motika". Pogotovu kad je narod posustao, i pogotovu što je opozicija još više posustala. Naravno, poradi ovog "posla" vladike, što reko narod, mož' da bidne, al ne mora da znači.

 

Jedino što je sigurno, neće da škodi. Da bi se suprotstavila zlu koje je skolilo, Srbiji je potreban i "Crni Ciganin", a ne jedan srpski vladika. I to kakav vladika! Zato svima treba javiti da se iza Grigorijeve mantije ne krije Đilas, nego narod!

          

Blogovi