Plakatiranje u Mionici (foto: Đorđe Đoković)
Plakatiranje u Mionici (foto: Đorđe Đoković)
04.01.2018, 10:29

Gospodin Vučić - Lažov godine

č: | fb:

Kraj godine, početak nove, je prilika da se sve sabere, oduzme, vidi ko su pobednici, i ko je bolji i od pobednika. Zna se da, po Vučić gospodinu, u svemu prednjačimo, da smo tako reći bez konkurencije u razvoju i ostalim uspesima. Mali je ovaj papir da se nabroje sve Vučićeve pobede.

 

Zato ne čudi što je po izboru posetilaca sajta „Istinomera“ – koji proverava da li je to što političari govore istina – pobednik takmičenja za Laž godine. Nagrađena je njegova izjava: „Prošle godine Srbija je imala najveći privredni rast na Zapadnom Balkanu“! Proverom je utvrđeno da su veći rast od Srbije imali Albanija i Kosovo!!! U konkurenciji za Laž godine bilo je još samo pet Vučićevih izjava, koji je, zbirno, osvojio gotovo polovinu svih glasova u anketi. Naravno da je ovaj rezultat, „gotovo polovina svih glasova“, ništa za Vučić gospodina, tako reći mala maca za njegov kapacitet, tako da se sa sigurnošću može tipovati da će postizati još bolje rezultate u ovoj disciplini.

 

Uostalom, Dejan Mijač je, komentarišući prethodnu godinu, rekao da ju je obeležilo ništavilo, i da očekuje njen nastavak, jer Niko i Ništa je svuda oko nas.

 

Ni po jada, da su Vučićeve laži jedini problem ovog društva, veća muka je što je njegova vladavina diktatura prostote, i najprizemnije bahatosti, koja pod plaštom nameštenih izbornih pobeda vrši teror nad državom i svime što vredi. Ovoga, braćo i gospođe, ne bilo, niti će biti, u istoriji istorije. Za ovo što se dešava Srbiji, i kakistokratija – država u kojoj vladaju najgori – je mačji kašalj. Uostalom, šta mislite gde bi bila civilizacija, da su joj prvi sinovi i 'ćeri bili razni gašići, vulini, maje i jorgovanke, da su razni šoferi, konobari i ostali rinfuz vodili glavnu reč. Civilizacija bi bila u debelom qrcu braćo i gospođe!

 

Ovde da se rekne, perspektive što se tiče, da su poslanici pozicije i opozicije jedared bili jednoglasni, jednoglasno su se složili da se povećaju plate poslanicima i zaposlenima u Skupštini Srbije. Šta je pesnik hteo da kaže, pa da i ovakva opozicija brine samo svoju ličnu brigu. Uostalom, svi se zagražavamo što Danica Drašković, ministar Knežević, primaju milione za članstvo u Upravnom odboru Naftne industrije Srbije, što Martinović ima pet plata, što Bajatović svaki mesec bije dva milijuna... A do juče je gospodin Petrović iz Šapca, ispred DS, u istom tom NIS-u prim'o milione. A i Valjevci – kao i drugi u svojim sredinama – bi mogli da se sete svojih prvaka demokratije, Jedan gospodin je, kao član UO Aerodroma, prim'o 300 000 dinari, plus 50 000 mesečne reprezentacije, Gospođa što je šnirala suknju odzada, je u nekoj Agenciji za obezbeđenje kredita valjala preko nekoliko stotina hiljada dinara mesečno, prvak Mići Marković je, kao dokazani stručnjak za šine, bio na čelu železnice za ko zna koliko novaca...

 

Pa ima li ko u ovoj opoziciji, da kaže, neće biti članstva u upravnim odborima, neće biti agencija, partijskih radnih mesta u ladovini? Radulović je, vičući, Stop parazitskom sistemu, ušao u parlament, ali je postao omiljeni Vučićev opozicionar, Borko Stefanović je pominjao porez crkvi, bez da je napustio MIP, izborno se zalagao se za prekid partijskog zapošljavanja, sve je to bila mala, ili velika, laž. Ima li ko da se iskreno zalaže za većinski izborni sistem, ili su svi za partijsku diktaturu, najzad, i prvo, ima li ko da podvikne Lustracija, da će svi oni koji su uzurpirali, i ojadili narod i državu, ići na vešanje. Figurativno, na vešanje, braćo i gospođe. Da će biti obeleženi i odstranjeni iz javnog i političkog života.

 

Dotle ćemo taljigati iz laži u laž, a svaki nikogović će biti VIP persona. Eno ga Simo Čulić, mladi SNS gospodin, koji je bio stručnjak na botovi, pa ga stavilo da zanosi u Predsedništvu kod Tomislava Diplomislava, napredovo do savetnika za medije direktora BIA-e, gde upravlja Bata Keramičar!

Blogovi