Aleksandar Vučić (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Aleksandar Vučić (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
28.01.2018, 11:08

Kad ne nabasaš na Trampa, dobar je i Edi Rama

č: | fb:

Nakon što je genijalnim potezom, zloupotrebljavajući ubistvo Olivera Ivanovića - pet ženskih jaganjaca za mladog gospodina sa šajkačom - sprečio rat na Kosovu, Vučić gospodin se uputio u Švicarsku, na Svetski ekonomski forum. Pravo govoreći, šta bi taj Svetski forum bio bez lidera takvog formata. Fantastičan uspeh posete Davosu nije mogao izostati, Vučić je na put poveo premijerku i nekoliko desetina proverenih saradnika. Naravno da ih nije platio iz svog džepa, kao ni najbolje novinare, koji su imali zadatak da istraživački drže mikrofone, dok on referiše o svom dominantnom prisustvu u Davosu.

 

Prvi dan je bio bravurozan, Vučić je, u gužvi, uspeo da se očeše o Makrona, što je na našoj televiziji predstavljeno kao celodnevni razgovor sa jednim od najperspektivnijih evropskih lidera. Vučić je zahvalnoj novinarki RTS-a preneo da je imao brojne susrete, sastanke sa liderima i predstavnicima velikih kompanija, ponovio da Srbija nema problema sa ekonomijom, da imamo suficit, smanjenu nezaposlenost, najbolje rezultate u dovođenju stranih investitora. Još otkrio bravuroznu misao Kenedija, do koje se došlo u našim bezbedonosnim institutima, da se krov koji prokišnjava, popravlja dok greje sunce! U prilog fantastičnih rezultata uzeta izjava od žensko iz Svetskog ekonomskog foruma, koje reklo da je Srbija ekonomsko čudo, u Evropi i šire, da je čula od Predsednika(!) da imamo bolje uslove za povećanje rasta... Na delu se, što nacrt'o karikaturista Somborac, pokazala tajna našeg ekonomskog čuda, niko ne proverava ono što Vučić priča.

 

U višesatnim monolozima iz Davosa, Vučić je poručio da će se sresti sa Trampom, i da će mu poručiti da nastavi sa slabljenjem dolara, jer to je odlično za Srbiju, pada nam javni dug. I stigao je Tramp, održao govor pred samo 1400 prisutnih, među koje, po RTS-u, uspeo da se nađe i Vučić, koji je na licu mesta imao razloga za zadovoljsvo, Tramp je sve prepisao od njega, i on rekel da je sada pravo vreme za ulaganje u Ameriku, i on je rekao da mu je Amerika na prvom mestu...

 

Uprkos tome što je nekoliko desetina članova srpske delegacije pokušalo da otkrije kuda se Tramp kreće, da li koristi muški, ili ženski, toalet, što je lično premijerka bila u celodnevnoj izvidnici, što je Vučić istovremeno virio iza svih ćoškova, gospodin Vučić nije uspeo ni da se očeše o Trampa, i priredi srpskom pučanstvu višednevni izveštaj o uspešnom i sadržajnom razgovoru. No, zato su Vučić i Edi Rama, uz pripadajućeg Hana, uspeli da savataju jedan drugog i trećeg. te je Predsednik ponosno poručio da će nastaviti borbu na još snažniji način. U to ime ide pravo u Tursku, gde neće morati da jura Erdogana, nego će obojica sebi neometano pokazati koji su to carevi.

 

Naravno da je, zahvaljujući nadljudskim naporima Vučić gospodina, sve da ne može biti bolje. Nezavisni "Alo", posle velikog i nezavisnog istraživanja, javlja da Srbi veruju Vučiću više nego crkvi i vojsci. Dobili smo našeg Dilana, Kusturica i Bećković su dodelili njihovu nagradu Ivo Andrić, pravo Bori Đorđeviću – koji antologijski peva, Njujork bi se zvao Hirošima/ da atomsku bombu Srbija ima – i tako nagradu učinili "dostojnom našeg nobelovca". Ima i da Vučićeva „naša najbolja balerina“, koja je druga na SNS listi za Beograd, ima ime Adrijana Krtolica Pavić, i da, kako javlja Udruženje baletskih umetnika Srbije, uopšte nije balerina. A na Paliluli, pravo pred beogradske izbore, pevaju Šaulić i Lukas, i to besplatno, za sve naše pare.

          

Blogovi