Konferencija za novnare Ane Brnabić u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
Konferencija za novnare Ane Brnabić u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
12.05.2018, 07:26

Iako je nosio najmanjeg dedu, Vučića pokušali ubiti u Moskvi

č: | fb:

"Tetka iz Kanade" – istraživanje KRIK-a o tome kako je ministar Vulin u 23 rate, putovanja u Kanadu kod tetke po dolare, isplatio stan – dobilo je nagradu NUNS-a, koju isplaćuje Američka ambasada, za istraživačko novinarstvo u kategoriji elektronskih medija. Nagrade je uručio ambasdador SAD Kajl Skot, koji je tom prilikom izrazio zabrinutost za medijske slobode u Srbiji.

 

Resorno mu odgovorio ministar Vulin, koji odbrusio gospodinu Skotu, da prvo treba da pogleda u svoje dvorište, pa onda da deli packe demokratskoj Srbiji, koja pod mudrim vođstvom Vučić gospodina beleži najveći rast u svemu što ovome padne na pamet.

 

Gospodinu Vulinu se, na svoj način, i sve gledajući u svoje dvorište, pridružio gospodin ministar kulture i informisanja, prezimena Vukosavljević, koji je na izveštaj Reportera bez granica, gde konstatovano nazadovanje Srbije u medijskim slobodama, reagovao mudrim rečima: Smatram da Srbija nije u stagnaciji u oblasti medijskih sloboda, niti je doživela pad!

 

A kad se pogleda u sopstveno dvorište, može se vidi da medijske slobode samo cvetaju. Toliko, da je gore nego u vreme Miloševića, kad nezavisni mediji, iako su imali i publiku i uticaj, nisu satanizovani i onemogućavani u radu. Nisu samo Vučićevi nacionalni mediji, da se ne nabrajaju razni pinkovi, alo informeri, propast profesije i novinarskih standarda, diljem i širom ovakve Srbije se informiše i piše kao na plotu. Primer je i Valjevo, gde radio stanica i njen portal - kod kojih je, u najmanju ruku, diskutabilno, mimo svih zakona, i njihovo postojanje – lažno se predstavljajući medijskim kućama, mlate kud stignu i ko po samaru. Ni potpisa takozvanih novinara, ni validnih podataka o emiteru, tako da je ovo informisanje na plotu belodani dokaz da nema stagnacioje niti pada, sve dok male šušumige rade pod skutima većih šušumiga.

 

Dokaz da nema stagnacije i pada su i aktivnosti vrhovnog vođe. U Turskoj je dočekan ka Veliki vezir, dobio najveći aplauz kad pred Erdoganom izjavio da je Turska najveća sila na Balkanu! Nije omanuo ni u Moskvi, sam nas preko svojih sredstava informiranja obavestio da je bio najveći gost, po činu, u poseti Putinu, na Paradi pobede je stajao prvi desno od njega. Posebna čast bila njegovo učešće u Besmrtnom maršu, gde potomci nose fotografije žrtava fašizma iz svoje porodice, kada je koračao pored Vladimira, noseći, kao skroman čovek najvećih vrlina, najmanju sliku dede Anđelka, "koga su zaklale ustaše". Neodgovorna baljezganja po društvenim mrežama da su deda, kao i Vučićev antifašizam, čisti falsifikati, te da bi dedu, čak, trebalo na poligraf, treba odbaciti kao izmišljotinu, kojoj je jedini cilj da se naškodi Vučiću i najvećem razvoju Srbije.

 

U međuvremenu, voistinu nema stagnacije, Vučić i ekipa samo vezu po terenu. Predsednik pokorno javio da, ako Ana Brnabić predloži, podržaće Malog za ministra. Premijerka obavestila da ostaje na čelu Vlade iz ljubavi prema Srbiji. Zahtev MMF-a da se ukine uredba o smanjenju penzija je čista ujdurma, ta ne voli MMF penzionere više od Vučića. Na sve, Nebojša iz Beograda, na funkciji ministra policije, javlja da su teroristi, u Moskvi, iako je skromno, kao čovek svih vrlina, nosio najmanju sliku dede, pokušali atentat na Vučića. Mediji, u kojima nema stagnacije i pada, otkrivaju da iza svega stoje "Šiptari!".

Blogovi