Dres za Vučića (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Dres za Vučića (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
19.05.2018, 08:12

Spomenik Vučiću, deo rešenja Kosovskog problema

č: | fb:

Apsolutni pobednik Samita lidera EU sa zemljama Zapadnog Balkana, koji završen u Sofiji, je predsednik Srbije, gospodin Aleksandar Vučić. To se jedino i moglo zaključiti iz izveštavanja medija koje je Vučić, kao čovek koji drži do objektivnosti, poveo u Sofiju sa sobom. Vest da je Vučić govorio Prvi, smenjivale su informacije da je dobio prednost u odnosu na sve ostale lidere, te da je to još jedna velika pobeda Srbije. Orkestrirane botovske reakcije, tipa: "Kada se učesnicima Samita lidera EU u Sofiji, i pored prisustva Merkelove i Makrona, Vučić prvi obrati, nama ostaje samo da budemo ponosni koliko je Srbija uvažena", su prvi utisak i najveći domet istorijskog nastupa Vučića u Sofiji.

 

A nije da nije bilo i drugih rezultata, govorilo se o "povezivanju", a ne "priključenju" zemalja Zapadnog Balkana EU, a u rezultate se može računati i to što je šef EU Junker, negirajući da je EU lobirala novcem, navodno, potvrdio da je Vučić spreman da prizna nezavisnost Kosova, stolica u UN, i tako približi Srbiji Evropi.

 

Naravno da je Vučić briljirao i u ostalim disciplinama, svoje patrijote, misleći na Đilasa(!), koji mu drže pridike, je im'o pita, koliko su puta bili na Kosovu, i koliko su spremni da sede u rovu na minus 15 stepeni, istovremeno upozoravajući Evropu da se možda povrati nacionalističko ludilo u Srbiju. Ako se tome doda stav njegove Crkve, da je kompromis o Kosovu veleizdaja, te iznenadna mantra da nas ubi osiromašeni uranijum, kojim je NATO najviše gađ'o Kosovo, time se iscrpljuju aduti kojima Vučić pokušava da dobije Nešto za Sve.

 

Pošto se sve svodi na to da li će Vučić – koji bio deo Miloševićeve vlade koja je potpisala kapitulaciju '99, koju Dikan Diković proglašava pobedom nad NATO – i nakon što završi „posao sa Kosovom“, za Zapad i posle toga ostati prvi partner, da se, kao garant buduće stabilnosti i opšte normalizaacije, obaveznog Vučića posle Vučića, nešto EU para, datuma priključenja EU, svemu doda da Vučić - kad već sam sebi nije podigao spomenik Kosovskom problemu, koji ga je doveo, i drži na vlasti – dobije spomenik zahvalnosti, na mestu svih 1389 budućih fontana u Srbiji, i obećanja da će, kao prvi partner EU, moći da nastavi da jaše po Srbiji i njenim građanima. A na spomeniku Vučiću neka piše - što bi bilo potvrđeno na Skupštini, referendumu, i na našim sarapa medijima – maksima Krkobabića Ministra Srednjeg: VUČIĆ SVE ŠTO OBEĆA ON TO I UČINI! Kad se sve tako uredi, nema šansi da će ga Srbi, kao onog Tomislava Diplomislava, "zaboraviti prebrzo".

 

Nismo deca, Srbi i gospođe, hvala bogu da, u ime budućnosti, treba staviti tačku na Kosovski problem – nije ga Vučić stvorio, ali ga je debelo raspirivao – samo da se upiše da je Vučić gospodinu malo, a pogotovu mnogo, vlasti, svetije od svakog zaveta.

           

Blogovi