Penzioneri (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Penzioneri (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
28.05.2018, 09:41

Vučić, unapred, uplatio povećanu penziju Tomi Nikoliću

č: | fb:

Predsednik Vučić, u najvećoj brzini, pokorava svet. O tome postoje brojna svedočanstva, crno na belo i u boji, u brojnim prilozima brojnih javnih medijskih radnika, koje Vučić vodi za sobom u te pohode. Najnovije grande vesti stižu iz Azerbejdžana, gde je Predsednik proglašen za počasnog doktora, pride, kao niko pre njega, dobio tapiseriju, vez, sa svojim likom.

 

Otude, zahvaljujući brojnim javnim medijskim radnicima koje vodi za sobom, došla vest da Srbiju tek čeka zlatno doba, i da će biti para kao nikad. To se realizovalo odmah po povratku Vučića u zemlju. Pohvaljen od javne medijske radnice pitanjem, da joj je drago što je predsednik lepo i dobro raspoložen, Vučić je sve oraspoložio izjavom da će penzije biti veće nego ikad, te da bi "voleo da se to primeni već od novembra". 

 

Treba imati razumevanja za to što bi voleo da se povećanje penzija primeni u novembru, jerbo su neki povećanje dobili unapred, pa trenutno nema dovoljno za sve. Tako je povećanje unapred dobio gospodin Tomislav Nikolić, koji je na čelu neprocenjivog Nacionalnog saveta za koordinaciju sa Rusijom i Kinom. Toma i tridesetak jarana, uposlenih na odgovornom poslu 'lađenja jaja, za jednu godinicu, dobili samo Osamdeset osam miliona dinari, što je samo oko 750 000 evra. 

 

Nešto ranije, kako piše "Danas", na Vučićevom bingu dobio izvesni gospodin Toni, koji je sa mesta šefa rasvete u Komunalnom preduzeću "Đunis", sa Uba, avanzovo do generalnog direktora "Laste", koja u većinskom državnom vlasništvu. Tu je sve po zakonu, gospodin sa Uba je, na vreme, 2014, overio diplomu menagera na "Megatrendu". Radnici vele da se, pored menagerskih sposobnosti u "Lasti", zahvaljujući kojima je firma u sve većoj dubiozi, gospodin sa Uba posebno ističe putovanjima, službenim kolima, u Niš, đe koordinira tamošnje naprednjake. 

 

A Vućićev bingo se samo zalaufava. Sve po zakon, čast, poštenje i rezultati izbora. Ko nije verovao, desilo se, Premijerka predložila Sinišu Malog za ministra finansija. Kao da nije vic, Siniša se zahvalio kao da ima doktorat iz pedagogije: Počastvovan sam, hvala premijerki! Vele da se po isti zakon, čast, poštenje i rezultati izbora, za ministarku kulture rasprema Maja Gojković. Čeka se samo prilika da javni medijski radnik/ca postavi pitanje Vučiću – Drago mi je, Predsedniče, da ste lepo i dobro raspoloženi, pa da Premijerka saopšti da je predložila Maju za ministarku. 

 

A neki tamo, baš kad je Vučić dobio počasni doktorat i tapiseriju sa svojim likom, našli da podmeću klipove u zlatno doba, saopštavajući da je Srbija, među poslednjima u regionu, kakva Evropa, po prosečnoj zaradi. Više od naša 422 evra - što je daleki novembar za 80 posto građana koji primaju 200 evra mesečno  -  imaju Bosanci, 440, te Crnogorci, 512 evra, da se ne pominju drugi. Ali, ne treba se osvrtati, naša statistika ima druge podatke, do Vučićevog novembra ćemo sve prestignemo.

Blogovi