Mihailović, Vučić, Drobnjak i ostali (ilustracija) (foto: Kolubarske.rs)
Mihailović, Vučić, Drobnjak i ostali (ilustracija) (foto: Kolubarske.rs)
05.07.2018, 11:42

Godinu dana svih fikusa Srbije

č: | fb:

Prošle nedelje, kad je otvorio kilometar asfalta u Donjim Banjanima – Slobodan Petrić, koji je asfalt izmolio, veli da kilometar nema više od 800 metara – gospodin Vučić je, pitan od svojih novinara oslobođenih od profesije, imao da rekne da je ponosan na Vladu i premijerku Brnabić.

 

Tom prilikom Vučić gospodin se zahvalio prisutnim seljacima na aplauzima za svaku reč koju je izgovorio, samo što ti aplauzi, po pomenutom Petriću, nisu dolazili od seljaka, "nego od ovi tvoji". Može se reći da se na to svode, takav im je efekat, svi istorijki uspesi vlasti Vučić gospodina, njima aplaudira kamarila, koja je sve veća, oko gospodara, dok su stvarni učinci Vučićeve vlasti, zajedno sa tzv. premijerkom, za pokriti se ušima.

 

Glasnulu se i premijerka, povodom prve godišnjice Vlade, i ona, malo je reći, ponosna, njen posao je da građani Srbije žive bolje, i da implementira reforme. Lično je ne zabrinjavaju primedbe da o svemu odlučuju Vučić i njegov SNS, jer je SNS uspostavio nove standarde postavljajući nestranačke ličnosti, kakva je ona, na visoke funkcije. A o njenoj članskoj karti SNS, mada joj Vučić gospodin nikada nije postavio taj uslov, tek će pričati. Za sada imala rekne da će promene u Vladi biti odložene, dok se vodi bitka za Kosovo i Metohiju(!), i imala još rekne da je predsednik Vučić preuzeo veliki teret na sebe, i da će Vlada i ona uvek stajati uz njega.

 

Nekako baš na godišnjicu desio se drastićan primer svega onoga što govore i Brnabićka i njen mentor, na mesto direktora Centra beogradskih festivala, koji, između ostalog, pokriva BEMUS, BELEF, FEST, imenovan izvesni Damir Handanović, ili tako nekako, koji je muzički urednik "Pinka", i autor brojnih hitova, i za Cecu, novokomponovane muzike. Kako time tzv. kulturna javnost bila šokirana, Handanović, koji je ponosni član SNS, izjavio da ga to ne uznemirava, te da će sve još više unaprediti!

 

Ko onda sme, i gde, u jednoj od najdemokratskijih zemalja, da se suprotstavi Vučićevoj mantri da Srbija pripada klubu najrazvijenijih zemalja? I šta to tamo baljezgaju da je Srbija, po minimalnoj ceni rada, zaradi po satu, koja je Jedan evro, među poslednjim u regionu, Evropi i svetu! Naša statistika i naša krivulja obmana govore suprotno.

 

I tek će da bude suprotno. Javljaju da je Megatrend osnovao, što je ministar prosvete Šarčević pozdravio, katedru za didžejeve. Katedra za fikuse u Vladi, i razni ponosni brabonjak na čelu inih i finih državnih i paradržavnih institucija već postoji. Dobro bre, Slaviša Lekiću, kako te nije sramota da kažeš, napišeš, da je SNS političko krilo organizovanog kriminala?

         

           

Blogovi

 • I skup rogova u vreći je "jedinstvo"!

  Političari i stranke dolaze i odlaze, a jedan politički ideal, ostaje. To je "jedinstvo", uz neznatne varijacije. Počev, recimo, sa "Podaj Bože, [...] dalje | blog

  Bez kraja Pre 4 sati 47 minuta u Bez kraja

 • Mali i njegove male greške

  Čitam u jednim novinama kako je Mali ministar finansija kroz ružičaste naočare na ružičastoj televiziji raskrinkao lažove koji su, zamislite, [...] dalje | blog

  Shit happens Pre 1 dan 8 sati u Shit happens

 • I kad dvoje trpe isto, to nije isto!

  Zanemarujući staro, a opet nedovoljno poznato: "Ne uzdaj se ni u Ruse, u se, i u svoje kljuse!", ili naivno verujući da se države rukovode [...] dalje | blog

  Bez kraja Pre 7 dana 3 sati u Bez kraja

 • Nema nam spasa, al’ propasti nećemo...

  Stvaranje kriza - ako ih nema, da bi se opstalo na vlasti, stara je i efikasna tehnika izvesnih vlastodržaca. Da ostanu na vlasti uprkos [...] dalje | blog

  Bez kraja Pre 8 dana 6 sati u Bez kraja