Transparent ispred Vlade (ilustracija) (foto: Kolubaeske.rs)
Transparent ispred Vlade (ilustracija) (foto: Kolubaeske.rs)
28.07.2018, 07:35

"Jedino što prolazi u Srbiji su prevare i laži"

č: | fb:

Naslov je citat izjave gospodina Aleksandra Vučića, koji je to izgovorio, pa naravno, govoreći o drugima, ovoga puta o opoziciji, koja mu, jelte, ne dozvoljava da Srbiju dovede na zelenu granu, no se služi nečasnim radnjama, blateći njega i njegovu Srbiju. No, samo ako navedemo ko u Srbiji ima najveću, natpolovičnu, podršku, to najbolje govori ko u Srbiji najbolje laže, i kod koga to najbolje prolazi! Tako da se može reći, Vučić ne čita, on laže 600 strana na dan!

 

Trenutno je na redu problem Kosova, tomovi Vučićeve demagogije se svakodnevno čitaju poštovanom narodu, koji dreždi ispred njegovih sokoćala. Koliko preksinoć je, po ko zna koji put, zauzeo ceo RTS Dnevnik, ne bi li rekao da će se uskoro, pomenu septembar, "Prvi put javno obratiti naciji", "dva sata ima da gleda u kameru", i sve će objasni i kaže šta je najbolje za Srbiju. Ima, dakle, do septembra, vremena, možete zamislite u koliko Dnevnika će se pojaviti da isto to kaže?

 

Na temu se javio zaobilazno, u hrvatskom "Globusu", gde je svom Hudelistu rekao "da svi u Srbiji znaju da je Kosovo izgubljeno", "ali da će on učiniti sve da vrati šta može, pa da to na kraju ne bude potpuni poraz". Iako svi znaju da je izgubljeno, svi ga napadaju, ne biraju sredstva ni načine, ali, ako vidi da je nešto dobro za Srbiju, on će to gurati, bez obzira na posledice. Njegov Hudelist u tom tekstu navodi da je Sever Kosova poslednja linija odbrane, da bi kompromis mogao značiti zamenu teritorija, odnosno priznanje Kosova bez eksplicitnog priznanja, te da će se zauzvrat istrgovati Sever Kosova... Ne bude li Vučić kompromisa, po njemu, Srbija će se za dvadeset, pogrešno se čulo za četrdeset, godina braniti u Vranju...

 

U međuvremenu, javljaju da se ekonomska ekspanzija nastavlja, Srbija ima najveću ekonomiju u regionu... Zavod za statistiku saopštava da je prosečna plata u Srbiji 50 377 dinara, zaboravljajući da je u tom proseku i milion ljudi sa prosekom od 20 000. Treba se nadati da će Zavod za statistiku, u najnovijem izveštaju, povećati taj prosek, jerbo je svaki punoletni građanin, od tog Aerodruma, po osnovu akcija, dobio po 267, 54 dinara.

 

Da se rezimira, ne interesuje Vučića rešenje za Kosovo, šta će od toga dobiti Srbi sa Kosova, šta Srbija, njemu je do toga ko do lanjskog snega, njega interesuje da on u svemu tome bude glavni, i nezamenjiv, i da za svoju demagogiju ima podršku takozvanog naroda, zahvaljujući čemu će nastaviti da bude nezaobilazni faktor za one koji su ga odabrali za tu ulogu.

 

Po društvenim mrežama je već krenula, jašta nego rimovana, "pojezija" na tu temu: "Naš predsednik junački se bori/ Od podrške sva se zemlja ori/ Povratiće on Kosova parče/ Neće Šipci celo da ga arče"... U interesu Srbije i tog kompromisnog rešenja je da se recitovanju, pevanju, što će reći, zaokruživanju Vučića na izborima, svi pridruže. Valjda znate šta znači kad on kaže: Ne vidim razlog za prevremene izbore!

         

         

         

Blogovi