Darko Glišić na sednici Skupštine Valjeva 20.06.2016. (foto: Đorđe Đoković)
Darko Glišić na sednici Skupštine Valjeva 20.06.2016. (foto: Đorđe Đoković)
02.08.2018, 08:58

Podvlačenje crte ili dno dnoova

č: | fb:

Negde s proleća, gospodin Darko Glišić, predsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke, dao je intervju, dotle došlo, u kome je najavio da će do kraja maja uslediti smene i isključenja iz Srpske napredne stranke. Ponosan što ima predsednika koga niko nema, Glišić je objavio da će se stranka oprostiti od onih koji su loše radili, i tako pokazati da članska karta partije nije zaštita, ni ulaznica za neku funkciju...

 

Pogonski geometar sa Uba, što je časno zanimanje kojim se ovaj slabo bavio, je tom prilikom rekao da je na funkciji na kojoj jeste, samo zato da bi pomogao svom dragom predsedniku, mada, vele upućeni, on na toj funkciji samo figurira, dok je stvarni šef stranačke infrastrukture Vučićev brat Andrej. Uloga gospodina Glišića se svodi na obezbeđenje autobusa, koji prate Vučićeva otvaranja, te pomagača  koji se pojavljuju u svakom mestu gde su izbori, koji obezbeđuju najbolje rezultate stranke u istoriji.

 

Sudeći po epilogu, nije bilo potrebe za smenama i isključenjima, svi su zadovoljili. Ovih dana se gospodin Glišić, ponosan što ima najboljeg predsednika, ponovo javno oglasio najavljujući da je došlo vreme za podvlačenje crte. Podvlačenje crte se odnosi na izjavu SNS ministarke Zorane Mihajlović, koja je osudila to što neće biti smene Vjerice Radete, koja poslanica i potpredsednica Skupštine, zbog sramne izjave nakon smrti predsednice udruženja "Majke Srebrenice", jer, kako je rekla, Šešelj ima uticaj u Skupštini, što je pročitano da ima podršku Srpske napredne stranke.

 

Glišić gospodin je obrazložio da oni koje je opila funkcija, i koji su se od iste funkcije obogatili, daju sebi za pravo da, sa eksluzivnih destinacija, komentarišu nešto što se njima nije svidelo, a Zorana, i neki drugi, treba da zahvale Aleksandru Vučiću za sve što su uradili u svojim karijerama, i pozicijama, koje su dobili, jer su ih dobili isključivo zahvaljujući njemu. Vučić je, pajz sad, osudio izjavu Vjerice Radete, i time zatvorio sve što je bilo tema u vezi sa tim, a ovo što je uradila Zorana je uvreda za SNS, i o tome ćemo debelo da prodiskutujemo! Epilog svega je da u Skupštini nije došlo do smene Vjerice Radete, jer SNS većina to nije dozvolila. To je ta, i jedina, crta, kojom naprednjaci, još jednom, stavljaju Srbiju na stub srama.

 

A gospodin Glišić, koji je očito prevazišao nadležnost obezbeđenja aplauza na Vučićevim nastupima, bi mogao debelo da prodiskutuje o vlasti u njegovom neposrednom okruženju, za koju bi trebalo da je zadužen. Ovi u Valjevu, gde je dno dnoova, dovodeći, na seljanu od Tešnjarskih večeri, Amadeus bend, su očito položili. Ako je tako, Glišić gospodin bi, koekude, recimo i naprimer, mogao da objasni, otkude na funkciji jednog od direktora beogradske "Laste", gospodin, biće Toni, koji je pre toga bio zadužen za menjanje sijalica na Ubu, i za koga, pre avanzovanja, kako bruji Tamnava, niko nije znao da ima završenu osnovnu školu. No, ne treba Glišić da podvlači crtu, Srbija, ako je ima, i ako je nešto od nje ostalo, to treba da uradi!

         

Blogovi