Aleksandar Vučić u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
Aleksandar Vučić u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
05.09.2018, 07:00

Vučić – doživotni predsednik

č: | fb:

Kako trbuhozbori RTS, Federika Mogerini poručila da postoje realne šanse da se Beograd i Priština dogovore. Tako da nema brinemo. Nešto će bude, a važno je da bude. Ostaje da Vučić gospodin, 8. i 9. septembra, poseti Kosovo, ode i tamo "gde srpska noga nije kročila", i kaže Srbima sa Kosova šta je to realno što možemo dobiti. A realno je sve što je više od ništa, mada on tvrdi pazar govoreći da ćemo i ostati na ništa.

         

Pošto je bilo šta veće od ništa, ne treba sumnjati da će Vučić izvojevati još jednu istorijsku pobedu. Već sada se, i odavde, vidi da će Vučić, za bilo šta da kaže, dobiti aplauze i ovacije. To će mu obezbediti slučajni prolaznici koji će stići SNS autobusima sa juga i istoka Srbije, kao i privedeni kosovski Srbi. Tako da će, bez obzira da li će dogovor podrazumevati razgraničenje, korekciju granica, razmenu teritorija, nešto četvrto što je veće od ništa, pobednik biti Vučić. Biće da smo se, i na rečima, odrekli Kosova, za još Vučića.

         

U pripremi istorijskog dogovora, Vučić gospodin bio u Grdelici, gde se potporni zid na budućem auto-putu obrušio tri puta. I tu se pokazao kao najveći stručnjak, vizionar i sila koja se iznenada pojavljuje i sve rešava, nema više potpornih zidova, brdo, dimenzija 500x200x200 metara, koje se obrušava, ima da se skloni, pomeri sa trase auto-puta. Izgleda blesavo, kao što jeste, ali, šta ovde nije blesavo.

         

Počela i nova školska godina, nastavnici u štrajku, kao protivmeru ministarstvo prosvete izbrojalo da je 4500 prosvetnih radnika višak. Mora da se štedi. Da je tako, da se štedi sve u šesnaest, govori i podatak da je Agencija za borbu protiv korupcije, pitana, odgovorila da u Srbiji ima oko 30 000 funkcionera, od kojih se dobar broj zasnovao za Vučićevog mandata. Dobra vest je da ih svakako ima i više nego što kaže Agencija za borbu protiv korupcije, jer je pojam funkcioner "rastegljiv". A naročito je postao rastegljiv kad su na scenu stupili Vučićevi stručnjaci sa vikend diplomama i plagiranim doktoratima kojima svaka funkcija paše.

         

U to ime da se javi da u Loznici osvanuo bilbord sa Vučićevom slikom, i tekstom: Vučić – doživotni predsednik, jer je najbolji! Još samo da bilbord sa ovim tekstom metemo na referendum, a zatim u preambulu Ustava, umesto onoga da je Kosovo sastavni deo Srbije, i da se stvar definitivno zapečati.

         

Blogovi