Skrinšot RTS
Skrinšot RTS
14.11.2018, 09:48

Da li je u Parizu ponižena Srbija, ili je svet pokazao Vučiću da mu je mesto u ćošku

č: | fb:

Sto godina pobede u Prvom svetskom ratu obeleženo je tako što je Vučić godpodin, kao vrhovni komandant, digao vojsku i pokazao kakvu silu Srbija, on, ima. Bilo je celodnevno, sa svih pasuljanskih poligona, puvanje preko malih ekrana.

 

Onda je gospodin Vučić, kao pravi baja, otišao u Pariz, gde je svet obeležavao pobedu i primirje kojima je okončana velika klanica naroda. I tamo je Vučiću, kako je sam saopštavao, krenulo pobednički. Jedini se sastao sa Angelom Merkel, koja mu je čestitala na ekonomskim uspesima, dva puta je, i to  pred 25 svedoka, pozdravio Trampa, koji mu je rekao da su Srbi veliki narod, i čestitao mu što predstavlja veliki narod.

 

Verovatno bi Vučić nastavio da dominira i u Parizu, na centralnoj svečanosti - na kojoj je francuski predsednik Makron poručio da je nacionalizam izdaja patriotizma – možna da bi, po RTS-u, koji je zamrznuo Vučićev kadar tokom govora francuskog predsednika, i tamo bio glavni baja. No, u direktnom prenosu, koji, nažalost po Vučića, nije realizovao RTS, videlo se da Vučić nije na glavnoj bini, gde je Kolinda bila u prvom redu, a Tači odmah iza Putina, već da su ga smestili prekoputa u ćošak, takoreći da kleči na kukuruzu.

 

Osnovno pitanje koje se ovde postavlja jeste, da li je svet, na ovaj način, ponizio Srbiju, koja je procentualno imala najviše žrtava u Prvom svetskom ratu, ili je Vučiću poslata poruka da svet, kada je on u pitanju, zna sa kim ima posla. Za svakoga ko zna šta je Srbija, i ko zna ko je, i šta je, Vučić, nema dileme, uostalom zar nije Srbija sama sebe ponizila izabravši Vučića da je predstavlja.

 

Pogađate, najteže je bilo Vučiću, što je potvrdio i Vulin rekavši da je Vučiću bilo najteže. A on, najcenjeniji državnik, koji je obezbedio najveću demokratiju, najveći prosperitet, kad je video gde su ga met'uli, samo je gledao u zemlju, i u ekran. To je, a ko bi, iskoristio Tači, i uslikao se i sa Putinom, i sa Trampom, istina, nije imao, ili bar nije rekao, da je imao 25 svedoka.

 

Naravno da je Vučić gospodin bio dostojanstven, pojačano je nastavio da ne spava i ne jede u interesu Srbije, samo je dozvolio sebi da kaže "da sumnja šta se tamo desilo, ali o tome ne može da govori javno". Šta Vučić sumnja, promptno javio nezavisni "Informer": Šiptari dali 25 miliona dolara da Tači sedi iza Putina! Eto šta biva kad se štedi, a moglo se, onih 200 miliona evra, koje država dala za "Kopernikus", koji ne vredi ni po lule duvana, pametnije plasirati. Može li se porediti 200 i 25 miliona, ne može, pa za 200 miliona Vučić je mogao da bira mesto, da bude ispred prvog reda, da ga ture na Ajfelov toranj.

 

Šta je pesnik 'teo da kaže, 'teo je kaže, braćo i gospođe, da je ovom prilikom Vučić gospodin totalno zakazao, i otišao nepripremljen za susret sa tim belosvetskim hohštaplerima. A mogao je u Pariz da pošalje konvoj autobusa i letećih automobila, avionima bi išle razne "delije", koji bi, kao slučajni prolaznici, na licu mesta tražili da Vučić bude ispred prvog reda, mogli su i razni Moroni da stave veto na protokol, da se organizuje glasanje ko di sedi, da to bude demokratski, da naš RIK broji glasove, bar Vučić zna kako se sve to radi, no, lako je sad biti pametan.

Blogovi