Aleksandar Vučić (decembar 2017, u Mionici pred izbore) (foto: Đorđe Đoković)
Aleksandar Vučić (decembar 2017, u Mionici pred izbore) (foto: Đorđe Đoković)
19.12.2018, 08:05

Vučić i dalje na istorijskom maksimumu

č: | fb:

Lično gospodin Vučić, koji se vodi kao predsednik svih građana, je iz stranačkih prostorija saopštio da je Srpska napredna stranka apsolutni pobednik lokalnih izbora održanih u četiri opštine, u Doljevcu je osvojeno 83,4 posto glasova, u Lučanima samo 69,9.

 

Kako ponosno rekel, izbori nisu bili laki, Srbija je pritisnuta spolja zbog Kosova i Metohije, a iznutra su ih pritiskali verbalnom i fizičkom agresijom, stranački aktivisti su trpeli stravične psovke i uvrede. Zato je čestitao stranci što je na istorijskom maksimumu. Pokazalo se, kako saopštio, da ljudi neće nemire, već rad, ozbiljnost i da se stvari pokreću na bolje.

 

A što se tiče republičkih izbora, koje je obećao demonstrantima, jer on ne priznaje ulicu, da na njoj bude i pet miliona građana, već samo izborne rezultate, u ovom trenutku ima važnijih pitanja od toga, predstoji nam borba za Kosovo. U stranci se zalažu za vanredne izbore, svi misle tako, ali ih moli da sačekaju još koji mesec, jer svi oni, jelte, više vole Srbiju, nego svoju stranku.

 

A na održanim lokalnim izborima bila teška borba, čak je u Guči bila i državna sekretrarka MUP-a prezimena Hrkalović, lično Doktor policije javio Vučiću da mnogo uznemiren, hteo da dovede u red opoziciju u Lučanima, ali mu Vučić, koji se i zato pita, javno otpravio da policija nikog ne sme da bije.

 

U Lučanima, gde je opozicija jedino učestvovala, je izašlo rekordnih 71 posto građana, kad se izbrojalo, SNS 69,9, Savez za Srbiju 9,7 posto glasova. Posmatrači CRTE javili kojim lopovlukom se došlo do ovih rezultata i novog istorijskog maksimuma. Pa kažu, primećeno je glasanje bez ličnih isprava, kršenje tajnosti glasanja, nekorišćenje nevidljivog spreja... a u toku izbornog dana primećeno je preko 200 automobila sa registarskim tablicama Pančeva, Beograda, Novog Sada, Vršca, Kosovske Mitrovice... kao i vozila bez registarskih tablica.

 

Još jednom se pokazalo da je opozicija, staro vino, a stare i mešine, opet pucala sebi u nogu, izlazeći na izbore po Vučićevim pravilima, koja su ništa drugo do otimanje glasova.

 

Kad se sa lokalnim izborima sve zgotovilo, Vučić je otišao u Njujork da se bori za Kosovo. Javio se, a zbog radi toga je tamo i išao, direktno auditorijumu u Beogradskom pašaluku, Mitrovici i Dodikovom kabinetu. Sve nam rek'o. Kako bilo, preko malih ekrana, i njihovog RTS-a, preneo "analitičar" kuku Krstić: Veliki diplomatski uspeh, Predsednik je imao jedan veoma dobar nastup, sazvao je Savet bezbednosti(!) i obratio se čovečanstvu. Svaki Srbin može da bude ponosan.

 

Pa vi sad vidite šta je realnost, a šta laž i obmana. A realnost je ono što javlja "analitičar" Radun, nekadašnji portir u NIS-u primnjen je u radni odnos u Subotičkoj bolnici, da vodi IT sektor u internet timu.

Blogovi