Gradonačelnik na Valjevskom oskaru popularnosti (foto: Đorđe Đoković)
Gradonačelnik na Valjevskom oskaru popularnosti (foto: Đorđe Đoković)
24.01.2019, 10:13

Gradonačelniku, i družini od kužine, specijalna nagrada za Pobedu nad Valjevom

č: | fb:

Koliko juče stigla obavijest da će i ove godine, na Dan grada, biti dodeljene nagrade grada Valjeva za izuzetne rezultate u prethodnoj godini. Nabrojane oblasti, privreda, poljoprivreda, obrazovanje i vaspitanje, stvaralaštvo učenika, inovacije i pronalazaštvo, medicina, humanitarni rad, umetnost i kultura, tradicija, sport, specijalne nagrade... Saopštena i imena članova komisije, šta ćeš tu Vigore Majiću, predsednika...

 

Ne treba sumljati i sumnjati da će Komisija obaviti zadatak kako zna i ume, znači nikako, te da će to biti još jedan dokaz da ovaj provizorijum funkcioniše po svojim zakonima. Bez želje da minimaliziju ovaj projekat, Tajno društvo neodgovornih građana, TNDG, je sastavilo svoju komesiju, e da bi svojim predlozima unekoliko pomoglo zvaničnoj i overenoj Komisiji.

 

Komesija je radila u tajnom sastavu, ali je zasedala na poznatom mestu, u kafani "Školarac" na Ubu, račun je bio otvoren, što bi svima koji bi pomislili da je to uzaludan posao, iz poznatih razloga, trebalo da zapuši usta. Treba dodati da je komesija tajnim glasanjem, tajnih članova, sve odluke donela jednoglasno, o čemu svedoči i zapisnik poslat na komesiji, a trebalo bi i drugima, poznatu adresu. Još treba dodati da je odluci da nagradu dobiju jedni, a ne drugi, uveliko doprinela sreća, ali su odlučujući bili rad, zalaganje i postignuti rezultati.

 

Prvo mesto, Veliku specijalnu nagradu za Pobedu nad Valjevom dobija SNS gradonačelnik Valjeva. Nije valjda da treba obrazloženje. Komesija se složila da tu nije potrebno nikakvo obrazloženje. Ipak, da se navede jedan od najvećih podviga u istoriji Valjeva, a oblast su investicije, inovacije, stvaralaštvo, humanitarni rad, umetnost i srodne discipline. Gradonačelnik je lično, i u radno vreme, radnog dana, u 14 autobusa, predvodio 700 spontanih Valjevaca, koji su otišli u Beograd, da gledaju Vučića i Putina na videobimu. To je bio jedan od najboljih rezultata u Srbiji, što samo govori da gospodin Gradonačelnik radi i izgara na projektima koji su naša budućnost.

 

Još jednu Specijalnu nagradu za Pobedu nad Valjevom, kolektivno je dobila SNS Družina od kužine. Treba li obrazloženje, ne treba. Pogledajte koji je sve kustost sa vikend diplomom direktor javnog preduzeća, ustanove, u Valjevu, pa ćete se složiti da tu nijedno obrazloženje ne odmaže.

 

Da sve ne bude kolektivno, komesija je jednoglasdno odlučila da pojedninačnu Specijalnu nagradu za Pobedu nad Valjevom, to je već bilo pitanje sreće, dobije gospodin Radoica Rstić, najnoviji šef SNS odborničke grupe. Komesija je sa indignacijom odbacila insinuacije da je gospodin Rstić, svojevremeno, znači ne važi, izbačen iz policije jerbo je falsifikovo diplomu srednje škole. U prilog gospodina Rstića govore rezultati, i to verifikovani. A verifikovano je da je kao poverenik Karić partije pre roka diplomiro na Karić univerzitetu. Kao takav, verifikovan, je obnašo više javnih funkcija. Vele da je, kao takav, trenutno direktor filijale "Triglav" osiguranja. Ukratko, pravi pojedinačni primer Pobede nad Valjevom.

 

Na kraju, da opozicija ne bide uskraćena, Veliku zahvalnicu za Pobedu nad Valjevom dobija gospodin Slobodan Pavlović Sirće, koji se vodi kao čelnik onoga što sebe u Valjevu naziva konstruktivna Demokratska stranka. Još jedan dokaz da nadimak ne znači ništa. Ni ovde ne treba obrazloženje. Kao olakšavajuća okolnost da se navede da je uzorni gospodin Sirće službenik "Triglav" osiguranja, kod uzornog gospodina Rstića.

 

Komesiji i udruženju TNDG ostaje nadanje, s obzirom na to da su odluke donete u "Školarcu" na Ubu, da će unekoliko doprineti radu Gradske komisije.

Blogovi