Građanski protest Jedan od pet miliona u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
Građanski protest Jedan od pet miliona u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
10.02.2019, 09:24

A građanima svaka čast

č: | fb:

Valjevo je vazda bilo kadro stići i uteći, nije to lokalpatriotizam, prosto, činjenice su takve. Građanski protesti, koji su se u Valjevu dogodili sa dva meseca zakašnjenja, i poslednja Prćilovica se ranije digla, samo pokazuju da su došla nova vremena. Ovaj grad je do kraja potonuo u Srbiju, naročito nikakve vlasti što se tiče, i još naročitije opozicije što se tiče, koja je, ovakva kakva je, sem sama sebi, ogadila i bogu i narodu.

 

No, da se ne ide u defetizam, kolokvijlano rečeno, narod je izvadio stvar, prvi protest je svakako uspeo. Mada je tu bilo sporadičnih likova od kojih se čoveku prevrće želudac, od raznih "aktivista" do opozicionih šunjala, kojima je jedini kvalitet to što su partijski organizovani, protest je definitivno uspeo, jer je narod nateran da javno kaže dosta autotitatnoj vlasti koja je zloupotrtebila demokratiju, i pod svoju demokratiju podvela krađu i mešetarenje. A ova vlast, odozgo na dole, i odozdo na gore, samo laže, krade i otima, i zarad svojih manjih i većih benefita uništava zemlju.

 

Ako bi se ocenjivali oni koji su javno nastupili na protestu, najvišu ocenu dobija gospođa Janevski! A gospođa Janevski ima koliko hoćete u ovom gradu, anonimnih nestrančakih ličnosti koje je partijski sistem učinio nevidljivim, i zapostavljenim, i u profesiji i u životu. Pokazalo se da je "poznati" novinar Škoro – nisu valjda "Novosti", gde se profesionlno ostvario, etalon za novinarstvo - koji je izrecitovao nekoliko parola, jedan od većih promašaja protesta. To što ga je neko poslao, ne znači da je prihvatljiv. Ako su protestu potrebne "poznate" ličnosti, ta zar ih nema u Beogradu, po svetu, i samom Valjevu, da se pomenu reditelj Milan Nešković, pisac i slikar Luka Tripković... drugi mladi ljudi koji su se ostvarili u stavu i struci, uostalom svaki pošten čovek je dostojan da se obrati svojim sugrađanima.

 

Naravno da se u lokalu ne treba previše baviti Vučićem, on sam o sebi najbolje govori, ta zar sav talog koji je u Valjevu isplivao nisu prva tema. I to imenom i prezimenom. Za početak da vidimo te vikend diplome, i to imenom i funkcijom, koje su zaposele javna preduzeća, ustanove i gradsku upravu. Za "diplome" da se prozovu i oni koje su prethodne vlasti raporedile na budžet. I da iz Valjeva krene inicijativa da na, eventualnoj, budućoj zajedničkoj izbornoj listi bude bar 51 posto građana koji nose proteste. Pre svega da se razna šunjala, kojima je jedini kvalitet što su partijski organizovani, ne bi opet ušunjala na vlast.

         

Blogovi