Protest Valjevo bez straha - #1 od 5 miliona  (foto: Đorđe Đoković)
Protest Valjevo bez straha - #1 od 5 miliona (foto: Đorđe Đoković)
03.03.2019, 09:36

Oli će mi(nam) Sirće doći glave

č: | fb:

Nedavno su me ljudi iz Organizacije građanskih protesta u Valjevu pozvali da govorim. Međutim, sade je to pod velikim znakom pitanja, jerbo je član te Komesije, koju po njihovom automatizmu čine predstavnici stranaka i NVO, tome usprotivio, takoreći stavio veto, jerbo ja pišem tendeciozno i bez veze, ukratko, nemam pojma. Gospodin sa takovim izričitim stavovima se odaziva na Sirće, i u toj komesiji predstavlja Demokratsku stranku.

 

Tako je meni privremeno, ili za stalno, zavisi od gospodina Sirćeta, ubranjeno da kao građanin govorim na građanskom protestu. Da dodam da glede gospodina Sirćeta i Demokratske stranke očito nešto ne štima, novinar sam "Vremena", a koliko juče predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac je u "Vremenu" imao autorski tekst. Da dodam i da bi se Zoran Đinđić, sa kojim sam radio intervju još 1992, verovatno prevrnuo u grobu da vidi ko mu vodi stranku časnog imena u Valjevu.

 

Još da, glede toga da nemam pojma, i da nisam dostojan da govorim na građanskom protestu, dodam da sam profesionalac skoro 30 godina, najveći deo tog vremena u najuglednijem srpskom nedeljniku, koji se, da obavestim sveznalice, zove "Vreme". Nevoljno ću, ne zbog Sirćeta, nego zbog čitalaca, navesti da sam objavio pet knjiga izabranih tekstova, i da sam kao takav član Srpkog književnog društva, koje ima nešto preko 300 članova. Dobijao strukovne i društvene nagrade. Da pomenem nagradu "Novog optimizma", koja se dodeljuje za kritičko mišljenje i njegovo javno ispoljavanje. Predaju me na državnom fakultetu žurnalistike, pišu seminarske, diplomske i doktorske radove. Još da dodam, nikad član partije, svoju karijeru i ime sam gradio samo svojim rukama.

 

Doživeo sam da za apartčika budem nepodoban da se obratim građanima. Za onoga koji sve što je postigao može da zahvali tome što se učlanio u partiju. A postigao je, vele, da, kao prvi čovek opozicione partije, naravno po konkursu, bude metut u neko osiguravajuće društvo, kojim rukovodi drugo Sirće iz SNS-a, i ono izabrano po konkursu, koje je, opet vele, svojevremeno bilo isterano iz policije zbog falsifikovanja diplome srednje škole. Sutra će, zahvaljujući partiji, koja će ga izabrati, staviti i metnuti na mesto ministra, državnog sekretara, upravnika trećeg kursalona, zabraniti da se bavim svojim poslom.

 

Dakle, nije ovde u pitanju pojedinačni gospodin Sirće. Ovde su u pitanju sirćeta, druga surutka i bašibozuk, koji po meri svoje kratke pameti hoće da arbitriraju i u stvarima u koje se ne razumeju. Oni su, time što su u partiji, uvereni da se u sve razumeju, i da je njihova zadnja. A neće biti da je tako. Nikako neće biti da je trako. Ovi protesti se i održavaju da ne bude tako. I neka Sirće 1, 2 i 3, izađu i kažu, da li su ovi protesti stranački, ili građanski. A ko su stranački, niko im ne brani da ne silaze sa svoje govornice.

         

Blogovi