Boško Obradović na protestu u Valjevu (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Boško Obradović na protestu u Valjevu (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
06.05.2019, 11:04

Višefazni napad na Vučića

č: | fb:

Kao što se znade, desio se i Berlin, i kako je Vučić gospodin, u prisustvu klimajuće premijerke, i klimajućih novinara, poručio, ne dobro. Epizoda sa "razgraničenjem" je završena, Kosovo će u budućnosti dobiti nezavisnost i suverenitet na celoj teritoriji.

 

Ali, ne zato što će on da prizna Kosovo, nego zato što nije prošao njegov predlog, ni u Srbiji, ni u međunarodnoj zajednici. Koji je to predlog, ni ovoga puta nismo saznali, jer, kako rekel Smandrljator, predlog se nije čuo, jer niko nije hteo da ga čuje! Ako mislite da je ovim porazom Vučić završio karijeru, jok, ta ima on još predloga koje niko nije čuo.

 

A u Valjevu se desio Boško Obradović, koga je gostujući dobošar Srđan Milivojević, zadnja pošta DS, najavio - to li je ta kreativnost - kao "barjaktara protesta, apostola istine i pravde!". Boško je najavio novu fazu protesta, formiranje Slobodnih zona po Srbiji. I, šta bilo, razapet beli čador pred vigvamom Vučića u Pionirskom parku. Dosadu od "nove faze" donekle je poremetio Sergej Trifunović koji je pod Njegovi pendžeri otpev'o serenadu "Kukavica"...

 

Istovremeno sa "novom fazom protesta", iz Kragujevca stigla još jedna "faza". Otude najavljeno da će naredne subote, u tom gradu, biti održan veliki protest pod nazivom "Prava budućnost Srbije", uz učešće građana iz nekoliko gradova Srbije, Beograd, Niš, Kraljevo, Valjevo...

 

Očito je da ova "faza", pod nazivom "Prava budućnost Srbije", ima nešto da kaže vlasti, ali i ovakvoj opoziciji. Da se ne lažemo, iza ove "faze" stoji Građanski front, u kome se Inicijativa "Ne da(vi)mo Beograd", Lokalni front iz Kraljeva, te još desetak udruženja građana iz više gradova Srbije. Nije tajna da su uz njih, koliko se zna, Jovo Bakić, glumci Branislav Trifunović i Nikola Kojo... kao i svi oni "koje su svi izdali". Naime, kad je formiran Lokalni front Kraljevo, momci i cure iz Kraljeva su objasnili da su se na to odlučili "jer su ih svi drugi izdali".

 

Neki će reći, šta nam sad ovo treba, drugi će reći da nam baš to treba. Razgovoru, na tu temu, nikad kraja. U svakom slučaju, svi oni koji se ne vide u ovakvoj opoziciji, imaju pravo na svoju "fazu". Važno je da je cilj svih faza isti, kraj Vučićevog nedemokratskog sistema. Možda je u tome kvaka, napasti diktatora višefazno!

 

 

Blogovi