Registracija Prijava preko FB
Katanac (foto: Đorđe Đoković)
Katanac (foto: Đorđe Đoković)
22.05.2019, 10:30

Vučić sa zlatnom podlogom

č: | fb:

Dotorica Jorgovanka, adekvatnog prezimena Tabaković, obelodanila da će Narodna banka Srbije kupi 10 (deset) tona zlata. I to po preporuci i uputstvima predsednika Vučića. Tak normalno da se Zlatno doba potkajluje plemenitim metalom, a Vučić bude predsednik sa najjačom zlatnom podlogom u historiji istorije. Pogađate, zlato će kupi Naša firma, ona što kiti Beograd, jer se registrovala i za trgovinu zlatom.

 

Ako niste znali, to su te kontramere kojima će Vučić odgovoriti na takse tzv. Republike Kosovo. Mi smo uvek bili za mir i dijalog, oni nama takse, mi njih suvim zlatom. U kontramere spada i pobeda Vučićeve Srpske liste na severu Kosova, koja uzela 94,24 posto glasova, koju je Vučić telefonom čestitao, rečima da se tako bori za državne interese Srbije. Uz ovaj rezultat, samo da se napomene da Srpska lista nije imala protivkandidata, i da se na glasanje išlo kolektivno.

 

Naoružan ovakvim uspesima, nije čudo da je Vučić odlučio da se pojavi u Skupštini Srbije, i kaže svojim martinovićima šta ima po pitanju Kosova. Spreman je, veli, da govori koliko je potrebno, a predsednici Skupštine će predložiti da sednica traje što duže. Kako neće reći ništa, to ništa će biti novi rekord. Opozicija, ili ono što je od nje ostalo, javila da neće prisustvovati, što će Vučiću biti prilika da ništa razglaba do sabajle. Ako ništa, gospodin Predsednik, što će ući u zapisnik, će postići još jedan rekord u dužini uzdržavanja od posete toaletu.

 

Za to vreme i opozicija se ističe u ništa rezultatima. Demokrate gromoglasno ušle u ukrupnjavanje. Demokratskoj stranci se vratili Boris Tadić, i nekadašnji potpredsednik Dušan Petrović, koga predstavlja gradonačelnik Šapca Zelenović. Sve i da se vrate, Čeda, Šapić, Borko, Preokret Janko... to samo znači da će na okupu biti isti ljudi, Boris, Petrović, Čeda, Borko, Šapić, Preokret Janko... Pa vi nama recite, kakav je to preokret, ili se tu radi samo o tome, kako reče jedan gospodin na društvenim mrežama, da se oni koji su se sujetno delili kad su bili moćni, sad udružuju jer su nemoćni. Zbog naroda, naravno.

 

I beli šator ispred Predsedništva, nazvan Slobodna zona, krenuo po zemlji Srbiji. Dele takozvane pasoše Slobodne zone među se, proverenim ljudima. Važno je da ne odustaju od sebe.

 

Sve je otišlo u božju mater, ni Mali doktor ne odustaje, nema problem, veli, sa potpisima profesora Beogradskog univerziteta protiv lažnog doktorata, jer veruje u svoje znanje!

Blogovi

 • Ne trudi se Ana, bićeš upamćena...

  Ko radi, taj i greši! Pisanje uopšte pa i ovo, takođe je nekakav rad. I podleže greškama. Neke uviđa i pisac, i red je da ih prizna. Na primer, [...] dalje | blog

  Bez kraja Pre 7 dana 20 sati u Bez kraja

 • Kokodakala

  "Nametati svoju volju drugima jeste nasilje, a nametati sebe samog je vrhunac nasilja", Lao Ce, oko 600. g. pre nove ere. [...] dalje | blog

  Zlatno doba Pre 7 dana 23 sati u Zlatno doba

 • Otkud nama uopšte "kritičar", makar i književni?

  Otkad je sveta i veka, neko nekome nešto prigovara. Umesno ili neumesno, a ovaj mu odgovara takođe umesno ili neumesno. A pošto nema ničeg novog [...] dalje | blog

  Bez kraja Pre 10 dana 22 sati u Bez kraja

 • Zašto lekari traže smenu Kriznog štaba

  Grupa lekara, do podneva više od 770, u apelu "Ujedinjeni protiv Covida", obratila se Vladi Srbije i zatražila smenu Kriznog štaba, navodeći da [...] dalje | blog

  Trupni portret Pre 12 dana 21 sati u Trupni portret