Trupni portret - ilustracija Dušan Arsenić
Trupni portret - ilustracija Dušan Arsenić
04.07.2019, 09:43

Robin Hud iz naše vukojebine

č: | fb:

Kao što se znade, linija odbrane Kosova je podignuta na nivo taksi. To nije bilo kakva linija, to je crvena linija, a sa crvenom linijom, naročito kad je ova vlast povuče, nije se igrati. Tako imamo mere i kontramere, ali, crvena linija linija je tu, Vučić i Tači samo pimplaju, i dodaju se preko nje.

 

Priština je udarila meru međunarodne poternice za potpredsednikom Srpske liste, gospodinom Milanom Radojčićem, zbog sumnji glede ubistva Olivera Ivanivića. Naravno da je to izazvalo kontramere, Srbi na severu Kosova su zatvorili prodavnice, a Vučić gospodin je demonstrativno odgurnuo fotelju i seo na hoklicu. Sedeći na ekserima, nezabeležen podvig fakira Vučića, presednik je pod ekser zakletvom izjavio da Radojičić nije cvećka, ali da sa sigurnošću može da kaže da nije učestrvovao u likvidaciji Olivera. I još, Srbija vrši ozbiljnu istragu, ima i ime ubice, dok Priština nema ime ubice, ukratko, Albanci nemaju pojma.

 

Kao rezultate druge kontramere, ne meškoljeći se na ekser dasci, Vučić fakir je objavio da nijedan Srbin nije kupio od Albanaca ni kilo šećera, te da je zbog zato ponosan na Srbe. Najnovija kontramera je da naš narod na Kosovu neće biti ni gladan ni žedan, makar on morao da bude Robin Hud. Što znači, ako Srbi sa Kosova nastave da viču "Aco, Srbine", nikakve takse nam ne mogu ništa. Koliko će ovaj šverc da košta, ko će tu da vajdi, nije tema, kad je odbrana srpskih interesa u pitanju, ne postavljaju se pitanja. Još jednom se potvrdilo da Vučić govori odgovorno, racionalno, i nikad populistički.

 

Dok je najnovija kontramera Robin Huda na delu, da bi ostalo više novaca da Srbi na Kosovu ne budu gladni i žedni, dogodila se i javna nabavka za reprezentativne objekte, vile Mir i Bokeljka, Klub poslanika, Vlada Srbije, u vrednosti samo 11,2 miliona dinara. Firme koje su pobedile na tenderu nabavke, kao jedini ponuđači, su od ranije poznate, a nabavljeno je, kako javlja BIRN, 360 dubokih i plitkih porcelanskih tanjira, 610 šoljica za espreso, 1066 za kapućino - iako Vučić ne pije kapućino, ali koja to domaćinska kuća nema 1066 šoljica za kapućino – 714 šolja za čaj, 1143 razne činije, "Nike" papuče za bazen, mikseri, satovi, pegle za vertikalno peglanje...

 

Javljeno i da u smo zemlji Robina Huda, pored svemirskih agencija, dobili i Javno komunalno preduzeće "Beogradski metro i voz", koje za dva meseca potrošilo samo dva miliona dinara, četiri zaposlena, prosek plate samo 210 000 dinara.

 

A Baljak, parafrazirajući izreku koja se prepisuje Meši Selimoviću, veli: Boj se ovna, boj se govna, nikad veća ponuda strahova. Dobrodošli u zemlju pripizdinu najnovijeg Robina Huda!

Blogovi