Trupni portret - ilustracija Dušan Arsenić
Trupni portret - ilustracija Dušan Arsenić
01.08.2019, 08:57

Razgovor vlasti i opozicije – šupak od demokratije

č: | fb:

Kao što svi znadu, uz posredovanje Fonda za otvoreno društvo, odžan epohalni sastanak vlasti i opozicije o izbornim uslovima. Vučić posl'o ministra Stefanovića, sa diplomom fakulteta Megatrend trgovačke radnje iz Londona, poslanika Đukanovića, koji se pre'stavlja kao advokat, i onog Orlića, koji u Skupštini zastupa Vučićevu demokratiju. Sa druge strane bili Đilas, Lutovac, te još nekoliko Đilasovih lidera (da li je to Đilas monopolisao pravu opoziciju, gde su predstavnici Građanskog fronta, Samoodbrane).

 

Mnogi su se zapitali, čemu sve to, jamačno da je odgovor poseta gospodina Palmera, američkog izaslanika, koji je bio ovde da poduči vlast i opoziciju. Dakle, sastanak je održan pod prinudom, druga je stvar što i jedna i druga strana to mogu predstaviti kao svoju pobedu.

 

Iako je data besa da se neće komentarisati razgovori, koji su bili zatvoreni za javnost, Vučićev doktor Stefanović je imao da kaže, da su razgovori o izbornim uslovima jasan dokaz demokratije. Dodao i da njegovo učešće na razgovorima, ne znači da je promenjen stav prema pojedinim opozicionim liderima, da su lopovi i izdajnici, pa sa nekima, naprimer Boškom Obradovićem, ne bi ni razgovarao.

 

Drugi Vučićev pre'stavnik, Đukanović, koji se potpisuje kao advokat, imo veli da nikakvih pregovora nije bilo, niti će ih biti, da se sastaju, i neobavezno razgovaraju, uvek može! I premijerka znala o čemu se pričalo, govorilo se o primeni Izbornog zakona, koji je opozicija donela!

 

I druga strana, kako naknadno objavila, bila jasna, nema delimičnog prihvatanja zahteva sa Protesta građana, ili sve, ili bojkot!

 

Pa koja je svrha svega, sem da se udovolji gospodinu Palmeru? Pogotovu ako se zna da će ova vlast sve učiniti da dezavuiše i demokratiju i izborni proces, kao što je i do sada činila. Ovakvu vlast samo ultimatum međunarodne zajednice može privesti pravu, i poštovanju zakona. Pa oni će, kao što reče onaj što se predstavlja kao advokat, da sudnjeg dana neobavezno da razgovaraju. Krađe, ucene i uzurpacije medija, kao izbornih metoda, se nikad neće odreći.

 

Zato se Sofija Mandić, s pravom, na Peščaniku, pita: Čemu pregovori, i sa kim! Ona kaže da su postojeći, izborni i drugi, zakoni jasni. Zato opozicija samo treba da kaže: Počnite da sprovodite zakone, i vidimo se na izborima. Ukoliko to ne učinite, vidimo se na ulici!

 

Ovako Vučić samo uvlači opoziciju u svoje blato, bilo kakvi razgovori o izbornim uslovima, sa vlašću koja ih je dezavuisala, nikako ne mogu biti "jasan dokaz demokratije", već samo još jedan šupak od demokratije.

Blogovi