Trupni portret - ilustracija Dušan Arsenić
Trupni portret - ilustracija Dušan Arsenić
27.11.2019, 10:05

Da se Kokeza mete u Etički odbor BU

č: | fb:

I tome dođe kraj, zahvaljujući studentima i principijelnoj rektorki, Odbor za profesionalnu etiku Beogradskog univerziteta doneo je jednoglasnu odluku da se Siniša Mali neakademski ponašao, odnosno da je krao. Sledi formalno poništavanje doktorata.

 

To bi u normalnoj, pa i svakoj drugoj, zemlji bio kraj peripetija sa spornim doktoratom, i kraj političke karijere ministra finansija Siniše Malog. No, Srbija, zahvaljujući dušmanima na vlasti, je daleko od toga da bude normalna, daleko od toga da bude kao svaka druga zemlja.

 

Gospodin Pečenjar, koji SNS direktor EPS-a, imo veli da najbolji doktrorat Siniše Malog predstavljaju sve više plate, kao i penzijska i finansijska stabilnost Srbije. Kad se pomislilo da ovo samo jedno pečenjarsko mišljenje, javio se Vučić gospodoin da kaže da Mali odlično radi svoj posao, i da je to jedino što ga zanima, javne finansije Srbije nikad u modernoj istoriji nisu bile bolje uređene.

 

Onima koji nisu verovali ušima, Vučić pojasnio, odluka o doktoratu je politička, te da je sramota da o jednom od najboljih studenata govore neškolovani, najgori i večiti studenti. Predsedniku se neočekivani pridružila i školovana i inokosna premijerka, po kojoj Mali ostaje u Vladi, jerbo je odluka Etičkog odbora politička.

         

Javio se i nesuđeni doktor Mali, boriće se, i svojim angažmanom dokazati znanje, narod je najbolji sudija, a ne političke komisije. Dakle, možna, braćo i sestre, da će, kao što predlaže Voštinić iz Lokalnog fronta, rezultati referenduma dati konačni i najbolji odgovor na pitanje, da li je Mali pravi doktor.

         

Svega ovoga, naravno, ne bi bilo da se Vučić gospodin malo više posvetio ovom problemu. Mogao je lepo da gospodina Kokezu mete u Etički odbor BU, da pojača to sa doktorom Nebojšom iz Beograda, dotoricom Jorgovankom, zašto ne i pečenjologom iz Obrenovca, i da odluka Etičkog odbora bude jednoglasna i kakva treba, pa onda neka se time bave neškolovani, najgori i večiti studenti. A ne, kao sad, da država, da se ne kaže partija, brani svog stručnjaka od neodgovornog BU.

         

Ni po jada da je "neakademsko ponašanje" Siniše Malog jedini problem posrnulog društva, eto, i npr, lider Dveri, posle ovoga traži da se peispitaju sve diplome zaposlenih u javnom sektoru, a to su, uglavnom, megatreš i druge spomenice, koje imaju Tomislav Diplomislav i ostali pečenjolozi. A to nikako ne bude dobro. Zato, dok načisto nije kasno, da se u taj odbor, i u sve druge odbore, mete Kokeza.

           

Blogovi