Kapija  (foto: DjordjeDjokovic)
Kapija (foto: DjordjeDjokovic)
10.12.2019, 10:01

Da li u "Krušiku" rade, a u Valjevu žive, samo Ubljani

č: | fb:

Devedesetih godina Valjevo je bilo "Prestonica Srpskog pokreta obnove", desetine hiljada građana je bilo na protestima i mitinzima opozicije. Za Petrovdan 2000, Bogoljub Arsenijević Maki je, na mitingu protiv vlasti i opozicije, napunio Gradski trg, od 3 do 5000 ljudi!

 

Ove godine Valjevu, i Srbiji, se dogodio Aleksandar Obtadović, čovek koji je, svestan posledica, obelodanio da privatne firme, među kojima i ona u kojoj je "savetnik" otac ministra policije Branko Stefanović, kupuje naoraužanje po povlašćenim cenama, i uz ogrone profite ga preprodaje trećim licima.

 

Obradović je tri meseca, što u zatvoru, što u kućnom pritvoru, plaćajući cenu svoje hrabrosti. Ovde se neće govoriti o reakcijama, i ponašanju, cirkuske diktatorske vlasti na čelu sa prvim Pinkijem, jer oni rade, i ponašaju se, samo u svom interesu.

 

Hapšenje Obradovića, koji je za sada jedina žrtva svog čina, bio je povod, gde ćeš bolji, da se javi postojeća opozicija, i da na tom "kapitalu"  pokuša da digne Srbiju.

 

Kako nam to ide, u Beogradu su subotnji protesti posvećeni Obradoviću, u Valjevu se glas za njegovu slobodu čuje svakog petka. U Valjevu je organizaciju protesta, vele po nalogu iz Beograda, preuzela Demokratska stranka. Na Gradskom trgu su viđeni brojni stranački prvaci iz Saveza za Srbiju, bolji deo tih okupljanja su studenti iz Jedan od 5 miliona, sveži Sergej Trifunović, nestranačke ličnosti, kao što su Čedomir Čupić, Biljana Stojković, Gojko Božović... Lošiji, ili najlošiji, deo svega toga je DS guslar Milivojević, koji u 21 veku animira prisutne deseteračkim doskočicama.

 

Interesantno je da se na protestima u Valjevu, Valjevcima obratio jedino Valjevac Bogoljub Arsenijević Maki, koji ne živi u Valjevu. Ta ima li ko u toj Demokratskoj stranci u Valjevu, celom gradu, da nije sirće? Još interesantnije je da je na tim skupovima jako malo ljudi, čime su bili iznenađeni mnogi govornici.

 

Da li je problem samo u organizaciji, i organizatorima, gde su radnici "Krušika", gde je nestalo Valjevo? Svega tu ima, pa i toga da je beznađe pojelo svaku nadu.

 

Jedan od odgovora na ova pitanja, naravno ne prvi, pojavio se tokom štrajka poštara. Javljeno da u Pošti fiktivno, sa platama preko 100 000 dinara, rade brojni "zaslužni umetnici", poput Tijane Ajfon, Željka Samardžića, Branka Kockice. "Krušik" je, otkad ga je preuzeo SNS, zaposlio skoro 2000 radnika. Šta mislite koliko je "umetnika" fiktivno ušlo u fabriku bez konkursa, samo sa potpisom Darka Glišića na ceduljici, kažu bar pola od toga, što je pola Uba. Dodatno pitanje je da li su ti fiktivni umetnici sa Uba naselili i Valjevo, sudeći po ovome što se događa, izgleda da jesu.

 

Još podatak da je za sve ovo vreme peticiju za oslobođenje Obradovića potpisalo samo 27 000 građana. Da nisu ovi sa Uba naselili i Srbiju?

           

Blogovi