Ilustracija Ivan Dak Mitić
Ilustracija Ivan Dak Mitić
26.02.2020, 10:16

Da li je šabački Sandokan veći Sandokan od Vučića

č: | fb:

Gospodin Vučić, kao što poznato, radi i danjom i noćom. Najnovije brasbonjanje desilo se na Glavnom odboru Srpske napredne stranke, gde je, kako sami javili, pozdravljen "burnim aplauzima i ovacijama". Rekel da će SNS biti u izbornoj koaliciji sa Ljajićem, Krkobabićem i Vulinom, što ne znači da, ako pređu Vučićev cenzus, Čeda, Čanak i drugi Šapići treba da brinu.

 

Sve ispod 48,2 osvojenih glasova, koliko uzeto na izborima 2016, bude lošo, pa je Vučić gospodin najavio da će šansu dobiti novi kadrovi, koji još više mogu da urade za stranku i Srbiju. Ima d'idu u svaku kuću, razgovaraju sa narodom i skupljaju glasove, i da pobede sa najmanje 50 posto osvojenih glasova. Novim kadrovima, i starim kukama, imo poruči da ne smeju da postoje fakulteti gde se dobija diploma, važno je znanje! Novi kadrovi, i stare kuke, koji svi imaju diplome za obrisati se, su i to pozdravili burnim aplauzima i ovacijama.

 

Nešto ranije Vučić gospodin se autorski izbrabonjo za belgijski portal, gde je, pajz sad, napiso da je Demokratija u Srbiji na udaru samoproklamovanih lidera opozicije. Ali, on ima istorijske rezultate, tunele i putove, tako da bojkot neće uspeti, a visoka izlaznost će diskriminisati opoziciju...

 

A na sve ovo javio se gradonačelnik Šapca Zelenović, predsednik Zajedno za Srbiju, i kao takav član Saveza za Srbiju, koji je nosilac bojkota, i otkrio da se u Šapcu pojavio Sandokan, okoreli kriminalac, koji je stao na čelo tamo Srpske napredne stranke. Očekivano, Zelenović je stao na stranu građana, kolji neće da im sutra upravlja tamo neki provincijski Sandokan, te je pala odluka da Zelenovićev Šabac ide na lokalne izbore, ali će bojkotovati pokrajinske i republičke izbore. Zelenoviću će se pridružiti Saša Paunović, potpredsednik DS, predsednik opštine Paraćin, jer i on, kao i Stamatović u Čajetini, ima sve uslove za lokalne izbore, vele da imaju slobodne medije, i da kontrolišu biračke odbore.

 

Savez za Srbiju poručio da se Zajedno za Srbiju sam isključio iz bojkot pokreta, Zelenović odgovorio da je on uvek na strani građana. Dobro, bre, Zelenović gospodine, zar samo Šabac ima Sandokana? Nije li Srbija zemlja Sandokana! I jošte jedno pitanje: Ta zar je šabački Sandokan veći Sandokan od Vučić gospodina?

Blogovi