Građani podržali SNS listu (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Građani podržali SNS listu (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
05.03.2020, 10:21

Srbija – Vučićev karantin

č: | fb:

Svet, pa i neposredno okruženje Srbije se suočava sa opasnostima Koronavirusa. Javljaju da je u Italiji, koja nije preko sveta, prekinuta školska nastava, sportska nadmetanja se održavaju bez prisustva publike, otazane su kulturne i privredne manifestacije...

 

Kod nas su, sa najvišeg mesta, poručili da je ta neman slabija od običnog gripa, te da je sapun, ali u čvrstom stanju, nikako tečan, dobra prevencija protiv ove napasti. Verovali, ili ne, dok ne bude drugačije, kod nas nema zaraženih. Sudeći kakva nam je država, i kakvo nam je zdravstvo, zvanično ih neće ni biti.

 

U to ime Vučić gospodin je potpisao akt o raspisivanju izbora, koji će se održati 26. aprila. Kao najdemokratskiji predsednik sveta poručio je da svima želi demokratsku političku utakmicu, da 26. aprila uveče jedni drugima čestitamo, i da ujedinjeni krenemo u bolju budućnost.

 

Po potpisu rek'o da će Srpska napredna stranka, iako je je za predaju liste potrebno deset hiljada potpisa, imati 30 000 građana koji će dati podatke za listu čiji je naziv "Aleksandar Vučić – Za našu decu!". Mastilo se nije osušilo, svi su, u svim gradovima, na čelu sa najviđenijim naprednjacima, potrčali da daju potpis i generalije, sa svojim generalijama se usliko i ministar Đorđević. Samo ćorav ne vidi da je "demokratska politička utakmica" završena, da Vučić gospodin može sebi da čestita, i da ujedinjen krene u bolju budućnost.

 

Manje je važno to što je na listi Srpske napredne stranke 101 posto novih lica, što je 102 posto novih kandidata za gradonačelnike i predsednike opština, sve je to šibicarska zajebancija za naivne, pre svega za međunarodnu zajednicu, koju ništa ne košta da bude naivna.

 

Za to vreme Fridom haus, u godišnjem izveštaju, javlja da je Srbija, u pogledu slobode, među državama u svetu koje su zabeležile najveći pad. Jedan od istraživača kaže da Srpska napredna stranka gazi institucije koje treba da kontrolišu vlast.

 

Još jedna karantinska vest, Srbija više nije punopravni član Evropske asocijacije za obezbeđivanje kvaliteta u visokom obrazovanju, traženo je da otklonimo nedostatke, to nismo učinili, napravljene su još veće nepravilnosti, i Srbija je izbačena iz asocijacije. Time se otežava postupak priznavanja srpskih diploma u zemljama Evropske unije. Di ćeš bolji državni projekat sprečavanja odliva mozgova.

 

A šta radi opozicija, opozicija, koje je preostalo, je proglasila bojkot. Bez obzira na to što će neki reći da se opozicija samo šlepa uz građane kojima je pun kofer svega, pa i ovakve opozicije, to je jedini častan izbor koji daje neke rezultate, ili bar nadu u neke rezultate. Jer, pristajanjem na Vučićevu šibicarsku demokratiju, i iste takve izbore, Srbiji se oduzima svaka nada.

           

Blogovi