Aleksandar Vučić u Krušiku  (foto: Đorđe Đoković)
Aleksandar Vučić u Krušiku (foto: Đorđe Đoković)
06.05.2020, 10:50

Sve što radi, Vučić radi zbog sebe i partije

č: | fb:

Skoro nešto nije uzbudilo Vučića, i njegovu organizaciju, kao akcija "Bukom protiv diktature", koju je inicirao "Ne da(vi)mo Beograd". Akciju su podržali građani, priključilo se i ovo što se može nazvati opozicijom. Ali, kao u lošem filmu, a Vučić i kamarila su sposobni samo za takvu produkciju, usledio je odgovor tzv. vlasti, potegnute su navijačke grupe, i druga paraudruženja, koja su počela, u vreme policijskog časa, da se penju po krovovima, pale baklje, i puštaju sa razglasa kompoziciju "Đilase, lopove".

 

Bez obzira što je "šerpovanje" u 20 sati i pet minuta, odgovor građana na somnabulnog Vučića i njegove razbojnike, uostalom "buka" je i u gradovima gde takoreći nema opozicije, vođa je odlučio da iz huliganskog oružja odgovori opoziciji, tačnije Đilasu, jer ova nesreća, koja je sve zadesila, opstaje, i hrani se, proizvodnjom neprijatelja.

 

Glavni ideolog neprimerenog odgovora građanima, Vučić gospodin, imao je da kaže da je "na šerpe i lonce sviko, nema problem sa tim", dodajući da njegova stranka nema ništa sa tim, "to je neko Udruženje mladih"... U istu rupu dunuo je uvek prisutni Dačić, po kome bi, pajz sad, šerpe i lonci trebalo da se koriste za ono za šta se prodaju(!), dok su lažnom doktoru na čelu policije dali da pročita: Važno je da ostavimo po strani političke i sve druge razlike, i da svi poštuju mere vlade Srbije. Policija će nastaviti da obavlja svoj posao kao i do sada!!!

 

"KRIK" je pustio tekst o ulozi države, Vučića, u obračunu kriminalnih grupa, objavljujući i fotografiju sina Danila u zagrljaju sa članovima kavačkog klana. To je bila prilika da se iz tabloidne i partijske artiljerije odgovori, da je to još jedan napad na Vučićevu porodicu. Svi su potpisali proglas kojim sve pozivaju "da javno kažu ne siledžijama i njihovoj politici nasilja i mržnje. Na kraju vele: Stop politici korišćenja dece u političke svrhe! Aman i zaman.

 

Pored medija, koji to nisu, i koji redom proizvode ništa do bljutavu propagandu, ministar nečega, Branko Ružić, je, na dan medija, potegao za praksom i progovorio: Odgovorno, objektivno, i na činjenicama utemeljeno izveštavanje o događajima je osnova svakog demokratskog društva!!! Kuku, i kuku.

 

A gospodin "Špigel" je javio da su mnoge zemlje srednje Evrope, i Zapadnog Balkana, iskoristile vanredno stanje kako bi ojačale izvršnu vlast i ograničile slobode, te da je Srbija u tome otišla najdalje. I "Rojters" javio, a svetki mediji preneli, o protestu pravljenja buke u gradovima, čime građani izražavaju nezadovoljstvo politikom Vučića i njegove stranke...

 

U to ime, Vučić je, kao inštitucija svih institucija, odlučio da izbori ima budu 21. juna. Evo, ukida i vanredno stanje, i sad će redovno da uđe u sve televizore, i ima da ne silazi. Sve minuse, koje je proizveo, proglasiće za najveći rast. Uostalom, već devet godina smo svedoci toga, sve što radi, Vučić radi zbog sebe i partije.

         

Blogovi