Aleksandar Vučić u Krušiku 9. mart (ilustracija) (foto: DjordjeDjokovic)
Aleksandar Vučić u Krušiku 9. mart (ilustracija) (foto: DjordjeDjokovic)
12.05.2020, 11:41

Mitingom ispred Skupštine, Vučić pokazao koliko mu je do struke i života građana

č: | fb:

Zahvaljujući Vučiću, donekle i ostalim akterima na političkoj sceni, Srbija je ništa do veliki cirkus. Poslednji događaji samo pojačavaju taj utisak.

 

Naime, samostalni poslanik, prof Miladin Ševarlić, izabran na listi "Dveri", je stupio u štrajk glađu, ispred Skupštine Srbije, da se pojednostavi, zbog "predaje Kosova". Pridružio mu se lider "Dveri" Boško Obradović, koje su u Savezu za Srbiju, koji je "Kosovu" dodao zahtev za dijalogom vlasti i opozicije o izbornim uslovima, odnosno odlaganju istih za jesen.

 

Ova dvojica nisu ni sela na stepenište Skupštine, u štrajk, na stolicama iznetim iz parlamenta, je stupio SNS dvojac, šef SNS poslaničkog kluba Aleksandar Martinović, sve sa svojih sedam plata, i poslanica imena Sandra Božić, koja ima samo pet plata. Zašto, rek'o Martinović, a još bolje rekela precednica Skupštine imena Maja Gojković, da se citira: Tužilaštvo se sakrilo u mišju rupu, umesto da hitno reaguje... A radi se o tome da Boško Obradović, zbog poslaničkog imuniteta, nije sankcionisan nakon koškanja sa Marijanom Rističevićem, što je, po SNS glasnogovornicima, bilo ništa do puštanje krvi, gaženje, i pokušaj ubistva Rističevića. Bez aboliranja Boška Obradovića, da se kaže da on akcijama radikalizacije bojkota, ne radi ništa no se Vučiću suprotstavlja njegovim metodama.

 

A onda je, pred Skupštinu stavljena ograda, ispred je bilo nekoliko desetina pristalica "Dveri", organizovano, u pratnji redara, je pristiglo nekoliko hiljada pripadnika zaludne SNS armije, između je stala žandarmerija. Šta je onda bilo, onda bilo da je opet Vučić izvadio stvar. Pojavio se na televizor, i sve pozvao na kampanju bez nasilja i vređanja političkih protivnika!!! Preko 5000 SNS slučajnih prolaznika, koji su bili naspram 60 pripadnika "Dveri", pozvao da se okupljaju tek kad prođe maj, jer epidemija virusom nije završena. Usput je optužio tužilaštvo da ne radi svoj posao, i pozvao Martinovića da odustane od štrajka, "jer tako vrši pritisak na tužilaštvo"!

 

Šta reći, izvođenjem SNS armije pred Skupštinu, Vučić je još jednom pokazao koliko mu je do poštovanja struke, te da je, zbog očuvanja vlasti, spreman, ne samo figurativno, da gazi i preko leševa. A opoziciji, opoziciji, ako je ima, jedino preostaje da, zajedno sa građanima, bojktuje onoga koji pojačano nastavlja da se služi, figurativno rečeno, metodama šibicara i poslednje jajare.

Blogovi