Protesti ispred Skupštine Srbije (foto: skrinšot)
Protesti ispred Skupštine Srbije (foto: skrinšot)
09.07.2020, 09:57

Čiji su huligani na protestima

č: | fb:

Sve je počelo utorak, nakon direktnog obraćanja Predsednika gospodina preko Javnog servisa. Predsednik gospodin je za vikend najavio policijski čas, jerbo građani nisu bili dobri. O ličnoj odgovornosti ni reči, jedino je priznao da Crna Gora ima laboratorije za obradu PSR testova.

 

Isto veče narod je spontano izašao pred Skupštinu Srbije, naravno ne samo zbog najave policijskog časa, neko je pokušao da uđe, i ušao, u Skupštinu, valjda se zna ko, usledila je brutalna reakcija policije. Sledećeg dana se opet pojavio Predsednik gospodin, rekao da su to desni ekstrmisti, potpomognuti stranim faktorom, ukratko oni, koji za razliku od njega, i njegovih pristojnih građana, smatraju da je zemlja ravna ploča. Još rekel, pajz sad, da se povukao pred strukom, da neće biti policijskog časa za vikend, da je njegovo srednje ime Odgovornost, te da građani Srbije mogu biti spokojni.

 

Uveče su se ponovili protesti, primetno je da je opozicija, Savez za Srbiju, samo istakla zahteve, promena Kriznog štaba, odgovornost policije za brutalnost, slobodni mediji, prelazna Vlada, u kojoj ne bi bio niko od opozicije, koja bi za devet meseci stvorila uslove za demokratske izbore...

 

Lideri opozicije nisu preuzeli protest, stali na njegovo čelo, sve su prepustili građanima. Indikativno je da je prethodne večeri Vuk Jeremić oteran ispred Skupštine, da je u sredu uveče Sergej dobio batine, a Borisu Tadiću stavljeno do znanja da nije poželjan. Ko je napao lidere opozicije, znaju oni. Tek, sa protestima je sve bilo u redu, dok, kao veče ranije, pojedine grupe nisu počele da provociraju i napadaju policiju. Ova kao da je to jedva dočekala, tukla je sve redom, osim onih koji su je provocirali i napadali.

 

Sad se postavlja pitanje, kome odgovaraju neredi, svakako ne onima koji su izašli na ulicu da na miran način kažu da im je dosta Vučića i njegove uzurpacije institucija. Otkud građanima baklje, molotovljevi kokteli, suzavac... Ili su to "građani" koji su imali zadatak da napadnu policiju i kompromituju proteste. Prvi huligan Srbije je još jednom pokazao svoje pravo lice, da ni od čega ne preza da bi ostao na vlasti.

 

Uostalom, šta vam govore reči tzv. ministra policije, koji je rekao da je to bilo ogoljeno nasilje, i pokušaj da se nasiljem preuzme vlast. Ili da se citira tzv. Predsednica Vlade, koja poručila da na protestima nije bio narod, jer to nisu građani Srbije. U pravu su, oni koji izazivaju nerede, i kompromituju proteste, nisu građani Srbije, oni su Vučićeva pristojna Srbija.

          

Blogovi