Aleksandar Vučić i saradnici (foto: Đorđe Đoković)
Aleksandar Vučić i saradnici (foto: Đorđe Đoković)
16.07.2020, 08:58

Ko čini Vučićevu "Pristojnu Srbiju"

č: | fb:

Kad su protesti utihnuli, uz pomoć provokatora vlasti, brutalnosti policije, pravoslavnih talibana i nemoći postojeće opozicije, Doktor Nebojša iz Beograda, iako ožalošćen, je radosno izbrojao da je u Beogradu bilo 1300, u Novom Sadu 300, a u Nišu samo 200 demonstranata. Sa brojanjem je najradosnije nastavio Prvi brojač Srbije, na funkciji predsednika Republike, koji je, dan-dva kasnije, u Beogradu izbrojao 430 građana ispred Skupštine.

 

Prvi brojač Srbije je na "Pinku", a di bi, ima'o još najradosnijeg brojanja, tako je, odgovarajući na pitanje o brutalnosti policije odgovorio da je najteže povređen policajac kome su polomljene obe noge. Još je izbroj'o da su protesti naneli Srbiji ogromnu štetu, da se ne plaši nikakvih protesta, i najradosnije poručio da je siguran da će pobediti pristojna Srbija.

 

Sa brojanjem nije stao, uskoro će biti samo predsednik građana, što najavljuje od početka mandata, situacija sa Kosovom je skoro beznadežna, predstoji teška borba, ali ne isprič'o pojedinosti, "da ne bi naškodio interesima Srbije u Evropi i svetu"... Jošte izbrojo da će Vlada biti formirana brže nego što se očekuje, te da će, jopet, ekonomija Srbije biti najbolja u Evropi...

 

Pošto se Vučić gospodin malo-malo poziva na svoju "Pristojnu Srbiju", nasuprot one koju čine tajkunska opozicija, izdajničke nevladine organizacije i neodgovorni građani, ajde, ad hok, vidimo ko je to ponos Vučića i njegove Srbije. Zna se da većinu te pristojne Srbije čine oni koji su najpodložniji ucenama i manipulaciji, i na to ne treba trošiti reči. Ali, pogledajte bivše, i sadašnje, poslanike Skupštine iz redova Srpske napredne stranke, ministre iz Srpske napredne stranke, direktore i rukovodioce iz Srpske napredne stranke, podguzne muve, drugi bašibozluk, uostalom i Vučić gospodina, koji je predsednik te i takve Srpske napredne stranke, to vam je, dakle, najpristojnije od njegove "Pristojne Srbije". Još i pride, da bi obezbedio većinu svoje "Pristojne Srbije", Vučić na izborima, nemilice, i ne birajući sredstva, krade i otima. To je ta pristojnost!

 

Poslednja, što će reći prva, vest veli da "Dojče vele" javlja da Srbija nije demokratija, i da pregovore o njenom članstvu u Evropskoj uniji treba suspendovati, sve dok je na vlasti Aleksandar Vučić, koji na vlasti opstaje pomoću metoda svog mentora Slobodana Miloševića, brutalno guši opoziciju i kontroliše medije i pravosuđe... Svetski mediji će tek javljati ono što se zna, da je Vučić običan šibicar i prevarant, predstoji da se Srbija upristoji, ipak od nje sve zavisi.

Blogovi