Bajatović u Valjevo (foto: Đorđe Đoković)
Bajatović u Valjevo (foto: Đorđe Đoković)
19.04.2016, 17:37

Bajatović: U planu gasifikacija Valjeva

č: | fb:

„Gasifikacija Valjeva je u planu, a za realizaciju tog projekta, koji bi finansiralo preduzeće "Srbijagas", potrebno je desetine miliona evra”, rekao je direktor “Srbijagasa” i funkcioner SPS-a Dušan Bajatović. On je danas u Valjevu rekao da je gas u ovom momentu najpovoljniji energent i da je gasifikacija Valjeva ozbiljan projekat.

“Kada prođe revizija MMF i Svetske banke, ukoliko se sa tim saglase resorno ministarstvo i Vlada Srbije, taj projekat će biti realizovan, tako da Valjevo više ne bi trebalo zimi da bude najzagađeniji grad u Srbiji“, rekao je Bajatović.

On navodi da gasifikacija lokalnu samoupravu ne bi koštala, jer bi to finansiralo preduzeće "Srbijagas", dok bi cena priključka za građane bila oko 650 evra, uz mogućnost plaćanja u ratama na dve do tri godine.

Bajatović najavljuje da bi u najboljem slučaju do kraja ove godine mogla da bude doneta odluka i isprojektovana gasifikacija Valjeva.

Na pitanje novinara koliko iznose njegova mesečna primanja, odgovara da mesečno “zaradi”, po više osnova, oko 20.000 evra, ali naglašava da najveći deo novca daje u humanitarne svrhe.

„Moja plata u ’Srbijagasu’ je oko 1.450 evra i to nije nikakva tajna. Preostali deo novca dobijam za članstvo u nadzornim odborima stranih kompanija. Ja bih voleo da i drugi koji imaju visoke plate deo izdvoje za bolnice i bolesnu decu, kao što to činim ja. Evo mogu javno da obećam da na moju donaciju može da računa i valjevska bolnica“, rekao je Dušan Bajatović.

 

Aktuelno

Gradska kuća (foto: Đorđe Đoković)
Shit happens Pre 9 sati 8 minuta

Službeni falsifikat!!!

Na zvaničnoj internet prezentaciji grada pod odrednicom Dokumenti/Službeni glasnici u utorak 4. oktobra 2022. oko podneva pojavio se "Službeni glasnik grada Valjeva" broj 12 od 23. septembra...

Škola za trudnice i roditeljstvo (foto: Branko Petrović)
Obeležena Nacionalna nedelja promocije dojenja Pre 6 sati 57 minuta

Dojenje je ulaganje u zdrav život deteta i prevenciju bolesti

Tematskom radionicom Škole za trudnice i roditeljstvo, posvećene dojenju, Dom zdravlja Valjevo je obeležio Nacionalnu nedelju promocije dojenja. "Dojenje je ulaganje u zdrav život deteta i...