Plakat Otvaranje dosijea (Dušan Arsenić)
Plakat Otvaranje dosijea (Dušan Arsenić)
01.10.2020, 09:04

"Otvaranje dosijea" – online i na TV kanalu

č: | fb:

Zbog epidemiološke situacije i mera koje su na snazi u Valjevu i druga premijera ovogodišnjeg Abro festa biće bez publike. Naime, predstavu "Otvaranje dosijea", po motivima iz dela Matije Bećkovića, glumci će odigrati pred praznom dvoranom 1. oktobra u večernjim časovima.

 

Ipak, valjevski ljubitelji pozorišta će najnovije ostvarenje Gradskog pozorišta "Abrašević" moći da pogledaju na online platformi, kao i na TV programu.

 

Predstava  "Otvaranje dosijea" biće emitovana u subotu 3. oktobra u 21 čas na programu ovdašnje televizije VA PLUS. Repriza je na istom kanalu dan kasnije u 17 časova. Za predstojeći vikend će biti postavljena i na YouTube kanalu Gradskog pozorišta "Abrašević". 

 

"Otvaranje dosijea" režirao je Miroslav Trifunović, dramatizaciju i adaptaciju potpisuju Tamara Jakovljević i Morislav Trifunović. Igraju: Filip Stanić, Jana Zdravković, Nikola Jezdić, Marijana Andrić, Branko Antonić, Petar Ninić, Maja Lukić, Bogdan Trifunović i Božidar Milić. Scenografiju i vizuelni identitet potpisuje Dušan Arsenić, kostimografija Branka Šišinački Obradović, kompozitor Srđan Lazić.

 

Podsetimo, na ovaj način je krajem prošle sedmice odigrana i prva "abrofestovska" premijera - "Urnebesna tragedija" po tekstu Dušana Kovačevića.

 

Nažalost, još u junu dogovorene gostujuće predstave "Malograđanska svadba" u produkciji Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu i "Ručni rad" teatra "Promena" iz  Novog Sada biće odložene i odigrane kada to u narednom periodu bude dozvoljavala epidemiološka situacija.  

Aktuelno

Oranica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U Valjevu Pre 6 sati 49 minuta

Tajna sesija Rio Tinta sa nepoznatim posetiocima

Kompanija Rio Tinto organizovaće u Valjevu, u četvrtak 28. marta sesiju sa predstavnicima lokalne zajednice na temu Projekat "Jadar". Skup je zatvoren za medije, a "sesije se održavaju sa ciljem da...  · 7 komentara

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 3 sati 59 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 4 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru Pre 1 dan 6 sati

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara