Andrija Tanasković (foto: Iz privatnog albuma)
Andrija Tanasković (foto: Iz privatnog albuma)
07.03.2021, 10:07

Andriju Tanaskovića očekuje koncert na sceni čuvenog "Royal Albert Hall" u Londonu

č: | fb:

I u vremenu korone, istinski talenat nađe načina da zazvuči, obraduje i učini ponosnim i svoju školu i svoj grad. Poslednja nedelja februara donela je takvo raspoloženje u MŠ "Živorad Grbić", zahvaljujući velikom uspehu njenog učenika, mladog pijaniste, Andrije Tanaskovića.

 

Andrija Tanasković je učenik 1. razreda SMŠ ( klasa klavira: prof. Slavica Rajevac prof. Ivan Mitrović, raz. starešina: prof. Tijana Stanojević) i ujedno jedan od najuspešnijih predstavnika klavirskog odseka u istoriji valjevske muzičke škole. Ovaj mladi umetnik je do sada svoj pijanistički izraz gradio i odnegovao na raznim takmičenjima međunarodnog i republičkog ranga, i u zemlji i u inostranstvu, ali ga i predstavio koncertiranjem na mnogobrojnim nastupima u u svojoj zemlji i inostranstvu.

 

Raskošna muzikalnost, rafiniranost u interpetaciji, snažan, kolorističan ton jesu karakteristike Andrijinog muziciranja i svakako glavni razlog što je krajem februara proglašen za jednog od pobednika renomiranog svetskog takmičenja mladih pijanista "International Music Competition London, Grand Prize Virtuoso".

 

Kao jednog od najboljih, Andriju u koncertnoj sezoni 2021/2022. očekuje koncert u jednoj od najpoznatijih svetskih koncertnih sala, na sceni čuvenog "Royal Albert Hall" u Londonu.

 

"Andrijin uspeh jeste velika potvrda njegovog talenta, ali i usmerenog, stručnog i posvećenog rada njegovih profesora, Slavice Rajevac i Ivana Mitrovića", kaže direktorka muzičke škole, mr Suzana Radovanović Perić.

 

Dodaje da činjenica da se ovakav potencijal razvija u valjevskoj muzičkoj školi, jeste privilegija svih nas koji radimo sa muzički nadarenom valjevskom decom, ali i dokaz da se talenti u ovoj školi prepoznaju, podstiču, usmeravaju, grade i vrlo stručno vrednuju.

 

"Andrijina nagrada je nesumnjivo jedan vrlo značajan uspon na novi vrh u njegovom pijanističkom razvoju, što često ostaje nedosanjani san mnogih koji se bave muzikom, ali i pokazatelj da u Valjevu postoji škola u kojoj je moguće takve snove i sanjati i dosanjati. Mladi ljudi poput Andrije Tanaskovića, jesu lice kojim MŠ 'Živorad Grbić' nastupa pred svojim gradom, publikom, zemljom ali pre svega, svim mališanima koji će se naći za koju godinu u muzičkoj školi kao njeni novi đaci i novi šampioni", zaključuje direktorka škole. 

 

Sigurno je da će ovaj uspeh učiniti da Andrija zasija kao novo perspektivno ime u srpskom svetu pijanizma, ali svakako i  inicirati solistički koncert mladog valjevskog pijaniste pred valjevskom publikom, kao predpremijeru londonskog nastupa čim uslovi to dozvole.

Aktuelno

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 19 sati 18 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 21 sati 55 minuta

Valjevski odbor POKS izlazi na izbore

Gradski odbor Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je jednoglasno usvojio predlog da POKS Valjevo izlazi na izbore, saopštila je ova politička organizacija.  · 5 komentara