Parkoskop -projekcija (foto: Đorđe Đoković)
Parkoskop -projekcija (foto: Đorđe Đoković)
06.09.2014, 14:54

“Neposlušni”, nemi filmovi i “Mlad i zdrav kao ruža”

č: | fb:

Debitantsko ostvarenje Mine Đukić "Neposlušni", koje je svetsku premijeru imalo na Filmskom festivalu "Sundance", biće prikazano valjevskoj publici, treće večeri Parkoskopa 2.0 od  21.30 u bioskopu Central.

Ovo poetično ostvarenje je ljubavna priča o Leni i Lazaru, koje tumače sjajni mladi glumci Hana Selimović i Mladen Sovilj. Lena i Lazar su prijatelji iz ranog detinjstva, koji se, nakon nekoliko godina koje je Lazar proveo studirajući u inostranstvu, ponovo sreću… Nakon projekcije filma biće organizovan razgovor sa rediteljkom Minom Đukić i Hanom Selimović, mladom glumicom.

Pre “Neposlušnih”, od 20 časova biće prikazana dva nema filma uz muzičku pratnju Don Dade i Dj Spuka.

U okviru filmova domaći klasici, večeras 15 minuta nakon ponoć,i biće prikazan film “Mlad i zdrav kao ruža”, iz 1971. godine, koji je režirao Jovan Jovanović, u kome glavnu ulogu igra Dragan Nikolić, a pored njega legendarni Danilo Bata Stojković i MarijaBaksa. “Mlad i zdrav kao ruža” je priča o mladiću koji od tipičnog autsajdera postaje najveći mafijaški bos u Beogradu. U vreme kada je film snimljen, 1971. godine, priča je delovala gotovo šokantno. 

Valjevski filmski festival Parkoskop 2.0 završava se sutra kada će valjevskoj publici biti prikazan film nemačkog reditelja Andreasa Hena „Great“ (“Veliki”) koji govori o jednoj nesvakidašnjoj i burnoj valjevskoj filmskoj premijeri iz 1942. godine kada je u našem gradu nemačkim oficirima i vojnicima u bioskopu Central bio prikazan Čaplinov film „Veliki diktator.” 

Za vreme trajanja festival održava se i filmska radionica za valjevske srednjoškolce tokom čijeg trajanja će učesnici biti u prilici da saznaju nešto više o tome kako se pravi film. Kao rezultat rada ove radionice biće snimljen i jedan kratki film koji će biti prikazan u nedelju na kraju festival.

Aktuelno

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 14 sati 28 minuta

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...

 (foto: )
Nedelja lepog pevanja Pre 14 sati 28 minuta

Sedmi horfest u Valjevu

Muzička škola "Živorad Grbić" je po sedmi put organizator izuzetno renomiranog festivala horova HORFEST. Od 18. do 21. aprila nastupaće 24 hora i vokalnih grupa na sceni valjevske muzičke škole, u...

Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 1 dan 9 sati

Ponovo dozvoljene posete u valjevskoj bolnici

U valjevskoj bolnici su ponovo dozvoljene posete pacijentima koji su na bolničkom lečenju, saopštila je PR služba Zdravstvenog centra Valjevo. Kako je saopšteno, u posetu može doći samo jedna osoba.  · 2 komentara