Tešnjarske večeri (2016.) (foto: Đorđe Đoković)
Tešnjarske večeri (2016.) (foto: Đorđe Đoković)
02.08.2021, 06:11

Bajaga i instruktori na 34. Tešnjarskim večerima

č: | fb:

Na sajtu gradonačelnika Valjeva "Lepa reč Valjeva" krajem juna je objavljeno da je Savet Tešnjarskih večeri odlučio da će se 34. Tešnjarske večeri održati od 2. do 8. avgusta.

 

"Nakon godinu dana pauze, Valjevci i gosti našeg grada će ponovo uživati u najvećem letnjem festivalu u gradu. Savet manifestacije će u narednom periodu informisati javnost o tome šta će nas početkom avgusta očekivati od programa", objavljeno je na sajtu gradonačelnika Valjeva Lazara Gojkovića.

Lepa reč Valjeva - najava Tešnjarskih

Lepa reč Valjeva - najava Tešnjarskih

 

Međutim do 2. avgusta, kada je prema zvaničnoj najavi trebalo da otpočne valjevski letnji festival, javnost nije obaveštena o tome "šta će nas početkom avgusta očekivati od programa", niti je obaveštena da manifestacija ipak neće biti od 2. do 8. avgusta nego je, sudeći prema javnoj nabavci usluga organizovanja 34. Tešnjarskih večeri, termin pomeren od 6. do 12. avgusta.

 

U tehničkoj specifikaciji poziva za podnošenje ponuda organizovanja 34. Tešnjarskih večeri navedeni su brojni programi koje treba da organizuje onaj ko dobije posao na ovoj javnoj nabavci koju je objavio Centar za kulturu 28. jula, a čiji rok ističe danas, 2 avgusta.

 

Koncert Bajage i instruktora biće u subotu 7. avgusta od 21 čas, dok će prvog dana Tešnjarskih od 21 čas koncert održati Leksington bend. U nedelju 8. avgusta biće Veče valjevskog roka - od 21 čas nastupaće tri valjevska benda.

 

U tehničkoj specifikaciji nije precizirano da li će koncerti biti održani na Letnjoj pozornici na Kolubari ili na platou Centra za kulturu, naznačeno je "lokacija u skladu sa zahtevom naručioca".

 

Pored izložbi, književnih večeri, filmova, pozorišnih predstava za najmlađe, predavanja, biće organizovana tradicionalna trka beba, maskenbal sa šetnjom, a na petničkim bazenima biće organizovane Igre bez granica.

 

Ko će organizovati ovogodišnje Tešnjarske večeri i za koliko novca biće poznato danas, 2. avgusta, nakon otvaranja ponuda koje je zakazano za 13 časova.

 

Aktuelno

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 1 sati 24 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 8 sati 20 minuta

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 1 dan 8 sati

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 6 komentara