Registracija Prijava preko FB
Tešnjarske vizual (Dušan Arsenić)
Tešnjarske vizual (Dušan Arsenić)
06.08.2021, 07:02

34. Tešnjarske večeri pod sloganom "Za slavlje i zdravlje"

č: | fb:

Pod sloganom "Za slavlje i zdravlje" danas počinje valjevski letnji festival 34. Tešnjarske večeri. Prema najavi organizatora, narednih sedam dana na preko 20 lokacija u gradu biće održano preko 70 programa "od svega po malo za svakoga po nešto".

 

Čast da podignu zastavu ovogodišnjih Tešnjarskih večeri, čime i zvanično počinje manifestacija, pripala je vaterpolistima Vaterpolo kluba "Valis" Valjevo, koji će u predstojećoj sezoni nastupati u Superligi i koji na najbolji način reprezentuju naš grad. Nakon toga u 21 čas na platou Centra za kuturu Tešnjarske večeri će otvoriti gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković, a potom će uslediti koncert Leksington benda.

 

Direktor Centra za kulturu Nemanja Rasulić, predsednik Saveta Tešnjarskih večeri je rekao da koncepcija ovogodišnjih Tešnjarskih večeri ostaje dosledna duhu tradicije, i biće to spoj modernog, tradicionalnog i staročaršijskog koncepta.

 

"Dosledan u smislu kvaliteta i kvantiteta, različitosti, raznovrsnosti i prilagodljivosti svakom uzrastu i svakoj kategoriji. Preko sedamdeset i nešto programa koji su besplatnog karaktera biće održano na više lokacija u gradu. Pohvalio bih sve ustanove kulture koje su uzele učešće u realizaciji ovogodišnjih Tešnjarskih večeri sa svojim programima, kao i veliki broj pojedinaca, fizičkih lica, udruženja i drugih privrednih subjekata", kazao je Rasulić. On je poželeo "Gradu, građanima Valjeva, susedima, ustanovama kulture i drugim subjektima srećne i uspešne Tešnjarske večeri i lep provod".

Nemanja Rasulić, Nenad Patijarević i Veseljko Belušević

Nemanja Rasulić, Nenad Patijarević i Veseljko Belušević (Foto: Đorđe Đoković)

 

Umetnički direktor 34. Tešnjarskih večeri Veseljko Belušević je rekao da ovogodišnji slogan festivala "Za slavlje i zdravlje" na valjan način govori kako su se pripremali za programe i u kom duhu žele da se manifestacija završi.

 

Najavio je da će ove godine Trebinje biti grad u gostima, svoju turističku ponudu predstaviće u staroj čaršiji u petak i subotu. 

 

Ovogodišnje Tešnjarske večeri, koje su organizovane pod pokroviteljstvom Grada, koštaće 5.560.000 dinara, od toga iz gradske kase biće izdvojeno pet miliona dinara, dok će ostatak obezbediti sponzori.  

 

Koncert Bajage i instruktora koštaće 1.310.000 dinara, koncert Leksington benda 1.050.000 dinara, za nastup DJ Marka Nastića i Pena party biće izdvojeno 140 hiljada dinara, dok će koncert valjevskih rok bendova koštati 130 hiljada dinara.

 

Plakat i vizuelni identitet 34. Tešnjarskih večeri uradio je arhitekta, dizajner i scenograf Dušan Arsenić.

  

U vreme Tešnjarskih ulice zatvorene za saobraćaj

 

Za vreme trajanja valjevskog letnjeg festivala, od 6. do 12. avgusta, Tešnjar će biti zatvoren za saobraćaj kod kafea Sarač. Od petka u 12 časova jednosmerne ulicice Kneza Grbovića i Kneza Jovice biće otvorene iz pravca Ulice Milovana Glišića da bi građani koji žive u pomenutim ulicama mogli da funkcionišu.

 

Ulica Vuka Karadžića će u vreme koncerata, od 21 čas do ponoći, biti zatvorena za saobraćaj od Pošte do benzinske pumpe u Tešnjaru uz odgovarajuće rešenje nadležnog Odeljenja za urbanizam i saobraćaj.

Aktuelno

Valjevska bolnica (foto: Kolubarske.rs)
Nakon dolaska nove direktorke Pre 1 sati 5 minuta

Smene i ostavka načelnika u valjevskoj bolnici

U Opštoj bolnici Valjevo smenjeno je četvoro načelnika službi, dok je jedan podneo ostavku. Izvor Kolubarskih.rs kaže da su smene iz "ličnih razloga", a ne zbog lošeg rada, dok v.d. direktora kaže...  · 3 komentara

Građani na blokadi puta (foto: Kolubarske.rs)
Na blokadi puta Valjevo-Loznica 27.11.2021

Privedeno desetak građana

Valjevska policija privela je desetak građana koji su bili na blokadi magistralnog puta Valjevo-Loznica. Među privedenima je Željko Trifunović, aktivista Loklanog fronta Valjevo, koji je odbornik u...  · 31 komentara

Skupština (foto: Đorđe Đoković)
Skupština izabrala 27.11.2021

Dragana Labus novi gradski pravobranilac

Diplomirani pravnik Dragana Labus, izabrana je za pravobranioca Zajedničkog pravobranilaštva grada Valjeva i opština Lajkovac, Ljig i Osečina. Predlog za izbor Dragane Labus prihvatili su većinom...  · 14 komentara