Tešnjarske vizual (Dušan Arsenić)
Tešnjarske vizual (Dušan Arsenić)
06.08.2021, 07:02

34. Tešnjarske večeri pod sloganom "Za slavlje i zdravlje"

č: | fb:

Pod sloganom "Za slavlje i zdravlje" danas počinje valjevski letnji festival 34. Tešnjarske večeri. Prema najavi organizatora, narednih sedam dana na preko 20 lokacija u gradu biće održano preko 70 programa "od svega po malo za svakoga po nešto".

 

Čast da podignu zastavu ovogodišnjih Tešnjarskih večeri, čime i zvanično počinje manifestacija, pripala je vaterpolistima Vaterpolo kluba "Valis" Valjevo, koji će u predstojećoj sezoni nastupati u Superligi i koji na najbolji način reprezentuju naš grad. Nakon toga u 21 čas na platou Centra za kuturu Tešnjarske večeri će otvoriti gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković, a potom će uslediti koncert Leksington benda.

 

Direktor Centra za kulturu Nemanja Rasulić, predsednik Saveta Tešnjarskih večeri je rekao da koncepcija ovogodišnjih Tešnjarskih večeri ostaje dosledna duhu tradicije, i biće to spoj modernog, tradicionalnog i staročaršijskog koncepta.

 

"Dosledan u smislu kvaliteta i kvantiteta, različitosti, raznovrsnosti i prilagodljivosti svakom uzrastu i svakoj kategoriji. Preko sedamdeset i nešto programa koji su besplatnog karaktera biće održano na više lokacija u gradu. Pohvalio bih sve ustanove kulture koje su uzele učešće u realizaciji ovogodišnjih Tešnjarskih večeri sa svojim programima, kao i veliki broj pojedinaca, fizičkih lica, udruženja i drugih privrednih subjekata", kazao je Rasulić. On je poželeo "Gradu, građanima Valjeva, susedima, ustanovama kulture i drugim subjektima srećne i uspešne Tešnjarske večeri i lep provod".

Nemanja Rasulić, Nenad Patijarević i Veseljko Belušević

Nemanja Rasulić, Nenad Patijarević i Veseljko Belušević (Foto: Đorđe Đoković)

 

Umetnički direktor 34. Tešnjarskih večeri Veseljko Belušević je rekao da ovogodišnji slogan festivala "Za slavlje i zdravlje" na valjan način govori kako su se pripremali za programe i u kom duhu žele da se manifestacija završi.

 

Najavio je da će ove godine Trebinje biti grad u gostima, svoju turističku ponudu predstaviće u staroj čaršiji u petak i subotu. 

 

Ovogodišnje Tešnjarske večeri, koje su organizovane pod pokroviteljstvom Grada, koštaće 5.560.000 dinara, od toga iz gradske kase biće izdvojeno pet miliona dinara, dok će ostatak obezbediti sponzori.  

 

Koncert Bajage i instruktora koštaće 1.310.000 dinara, koncert Leksington benda 1.050.000 dinara, za nastup DJ Marka Nastića i Pena party biće izdvojeno 140 hiljada dinara, dok će koncert valjevskih rok bendova koštati 130 hiljada dinara.

 

Plakat i vizuelni identitet 34. Tešnjarskih večeri uradio je arhitekta, dizajner i scenograf Dušan Arsenić.

  

U vreme Tešnjarskih ulice zatvorene za saobraćaj

 

Za vreme trajanja valjevskog letnjeg festivala, od 6. do 12. avgusta, Tešnjar će biti zatvoren za saobraćaj kod kafea Sarač. Od petka u 12 časova jednosmerne ulicice Kneza Grbovića i Kneza Jovice biće otvorene iz pravca Ulice Milovana Glišića da bi građani koji žive u pomenutim ulicama mogli da funkcionišu.

 

Ulica Vuka Karadžića će u vreme koncerata, od 21 čas do ponoći, biti zatvorena za saobraćaj od Pošte do benzinske pumpe u Tešnjaru uz odgovarajuće rešenje nadležnog Odeljenja za urbanizam i saobraćaj.

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 2 sati 20 minuta

Uhapšena Valjevka zbog utaje poreza

Valjevska policija uhapsila je S. Đ. (1993) iz Valjeva zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila četiri krivična dela poreska utaja. Kako se sumnja, ona je izbegla da plati porez i oštetila...  · 1 komentar

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 19 sati 15 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...  · 1 komentar

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 1 dan 2 sati

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...