Tamara Jokić (foto: Đorđe Đoković)
Tamara Jokić (foto: Đorđe Đoković)
16.09.2021, 12:21

Koncert Tamare Jokić

č: | fb:

Jedna od najperspektvnijih kantautorki iz Srbije, darovita Valjevka, Tamara Jokić, održaće koncert u svom rodnom gradu. Pored Tamare, na sceni Centra za kulturu u četvrtak 16. septembra od 20 časova nastupiće njen bend: klavijaturista Stevan Milijanović, saksofonista Luka Ignjatović, bubnjar Peđa Milutinović i bas gitarista Akoš Forgač.

 

Tamara Jokić ima izuzetan glas koji pleni, oduševljava lakoća sa kojom peva, ali ono zbog čega se u njenim koncertima uživa i što ih čini više od tonova koji dopiru do publike i više od slušanja muzike, jeste Tamarina energija i emocija koju deli sa publikom, otuda ne čudi da se na njenim koncertima muzika doživljava na sasvim drugačiji-jači način. I upravo takvi koncerti je izdvajuju i čine posebnom. 

 

U rodnom gradu uvek ima najveću tremu. Valjevo zauzima drugačije, posebno mesto i u glavi i u srcu u odnosu na druge gradove, otuda ne iznenađuje i poseban odnos prema publici. Kaže da ono što oseća svaki put kada treba da nastupa u Valjevu je trema, ali i odgovornost.

 

Tamara Jokić je završila studije na Berklee College of Music, jednom od najprestižnijih muzičkih fakulteta na svetu. Do pre pet godina muzika je bila hobi za Tamaru Jokić, koja je diplomirala na Filološkom fakultetu u Beogradu španski i portugalski jezik.

 

Dobitnica je Mediterranean Music Institute Award, koju joj je dodelio Berklee posle serije koncerata autorske i tradicionalne muzike sa prostora Mediterana i Balkana, a nastupala je i u Karnegi Holu, Teatro Sarsuela Madrid, Symphony Space NY, Kombank Dvorana Beograd, Berklee Performance Center Boston, Jazz Club Reduta Prague, Drom NY, Narodni dom Maribor, Narodno gledališče Drama Ljubljana.

 

Produkcijska kuća Casa Limon je u okviru proslave dvadeset godina postojanja napravila dva koncerta u teatru Sarsuela u Madridu, predstavljajući umetnike mediteranske muzike uz čuvenu prvu damu fada Marizu. Među njima bila je i naša Tamara Jokić. 

 

 

 

 

Aktuelno

Porušeno dečje igralište na Divčibarama (foto: Kolubarske.rs)
Zbog usaglašavanja sa Pravilnikom o bezbednosti Pre 1 sati 26 minuta

Uklonjeno dečje igralište na Divčibarama, biće urađeno novo

Zabavno-avanturistički park za decu u centru Divčibara, porušen je krajem prošle nedelje, kako bi na istom mestu bilo izgrđeno novo igralište u skladu sa Pravilnikom o bezbednosti dečjih igrališta....

Viši sud (foto: Đorđe Đoković)
Viši sud u Valjevu Pre 4 sati 17 minuta

Ponovo rehabilitovan Nikola Kalabić

Viši sud u Valjevu doneo je novo rešenje kojim je ponovo usvojen zahtev za rehabilitaciju Nikole Kalabića, nekadašnjeg komandanta Gorske kraljeve garde Jugoslovenske vojske u otadžbini.  · 6 komentara

Tešnjarske večeri (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja 6.08.2022

"Mi, Valjevci!". Koji, šta, kako?

Lokalpatriotizam nije nužno provincijalizam, nego normalan izraz interesovanja (ne mora "ljubavi", to je nešto više), za svoju užu sredinu. Da li je čovek u njoj slučajno (tu se našao možda zbog...  · 20 komentara