Tamara Jokić (foto: Đorđe Đoković)
Tamara Jokić (foto: Đorđe Đoković)
16.09.2021, 12:21

Koncert Tamare Jokić

č: | fb:

Jedna od najperspektvnijih kantautorki iz Srbije, darovita Valjevka, Tamara Jokić, održaće koncert u svom rodnom gradu. Pored Tamare, na sceni Centra za kulturu u četvrtak 16. septembra od 20 časova nastupiće njen bend: klavijaturista Stevan Milijanović, saksofonista Luka Ignjatović, bubnjar Peđa Milutinović i bas gitarista Akoš Forgač.

 

Tamara Jokić ima izuzetan glas koji pleni, oduševljava lakoća sa kojom peva, ali ono zbog čega se u njenim koncertima uživa i što ih čini više od tonova koji dopiru do publike i više od slušanja muzike, jeste Tamarina energija i emocija koju deli sa publikom, otuda ne čudi da se na njenim koncertima muzika doživljava na sasvim drugačiji-jači način. I upravo takvi koncerti je izdvajuju i čine posebnom. 

 

U rodnom gradu uvek ima najveću tremu. Valjevo zauzima drugačije, posebno mesto i u glavi i u srcu u odnosu na druge gradove, otuda ne iznenađuje i poseban odnos prema publici. Kaže da ono što oseća svaki put kada treba da nastupa u Valjevu je trema, ali i odgovornost.

 

Tamara Jokić je završila studije na Berklee College of Music, jednom od najprestižnijih muzičkih fakulteta na svetu. Do pre pet godina muzika je bila hobi za Tamaru Jokić, koja je diplomirala na Filološkom fakultetu u Beogradu španski i portugalski jezik.

 

Dobitnica je Mediterranean Music Institute Award, koju joj je dodelio Berklee posle serije koncerata autorske i tradicionalne muzike sa prostora Mediterana i Balkana, a nastupala je i u Karnegi Holu, Teatro Sarsuela Madrid, Symphony Space NY, Kombank Dvorana Beograd, Berklee Performance Center Boston, Jazz Club Reduta Prague, Drom NY, Narodni dom Maribor, Narodno gledališče Drama Ljubljana.

 

Produkcijska kuća Casa Limon je u okviru proslave dvadeset godina postojanja napravila dva koncerta u teatru Sarsuela u Madridu, predstavljajući umetnike mediteranske muzike uz čuvenu prvu damu fada Marizu. Među njima bila je i naša Tamara Jokić. 

 

 

 

 

Aktuelno

Borba vitezova (foto: Nemanja Jovanović)
Nova manifestacija Kulturnog centra Pre 13 sati 24 minuta

Prvi ubski "Viteški dan"

U subotu od 11 do 19 časova na Opštinskom brdu Šepkovac biće održan prvi "Viteški dan". Reč je o manifestaciji koja će posetiocima dočarati duh, tradiciju i kulturu srednjovekovne Srbije,  · 3 komentara

Smeće u Ljubostinji (foto: iRevolucija)
"Čisto iz ljubavi – River CleanUp Collective" Pre 13 sati 24 minuta

Očistimo Ljubostinju

U subotu, 23. septembra sa početkom u 10 časova iRevolucija u saradnji sa Lidl Srbija održaće akciju čišćenja reke Ljubostinje. iRevolucija učestvuje u projektu kompanije Lidl "Čisto iz ljubavi –...  · 3 komentara

Plakat (foto: )
Druga predstava Pre 1 dan 10 sati

"San letnje noći" na "Abro festu"

U nastavku Abro festa, u petak, 22. septembra na programu je predstava "San letnje noći" Viljema Šekspira u izvodjenju apsolvenata Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu, klasa profesora Marije...