Abro fest plakat (autor Dušan Arsenić)
Abro fest plakat (autor Dušan Arsenić)
24.09.2021, 11:39

"Mrešćenje šarana" otvara 16. Abro fest

č: | fb:

Šesnaesti po redu Abro fest počinje večeras premijerom predstave Gradskog pozorišta, "Mrešćenje šarana" po tekstu Aleksandra Popovića, u režiji Miroslava Trifunovića .

Plakat Mrešćenje šarana (autor Dušan Arsenić)

Plakat Mrešćenje šarana (autor Dušan Arsenić)

 

Publika će do 30. septembra imati priliku da pogleda četiri predstave ovog jedinstvenog pozorišnog festivala, koji je prvi put održan 1985. godine, a od pre tri godine je postao stalna gradska manifesracija.

 

U nedelju, 26. septembra na repertoaru je predstava pozorišta "Promena" iz Novog Sada, "Ručni rad", pisca Žan Kloda Danoa.

Plakat Ručni rad

Plakat Ručni rad

Dan kasnije se nastavlja plodonosna saradnja sa beogradskim Fakultetom dramskih umetnosti. Publika će imati priliku da pogleda "Kavkaski krug kredom", Bertolda Brehta koja je dobila "Gran pri" i proglašena najboljim ostvarenjem na evropskom festivalu održanom u Moskvi. 

Plakat Kavkaski krug kredom

Plakat Kavkaski krug kredom

 

Tradicionalna pozorišna događanja završavaju se 30. septembra još jednom premijerom Gradskog pozorišta "Abrašević" po kultnom pozorišnom tekstu "Profesionalac", Dušana Kovačevića, u režiji Miroslava Trifunovića.

Plakat Profesionalac (autor Dušan Arsenić)

Plakat Profesionalac (autor Dušan Arsenić)

 

I ove godine scenografiju valjevskih predstava i vizuelni identitet Abro festa potpisuje arhitekta i scenigraf Dušan Arsenić, dok je Branka Obradović Šišinačka kreirala kostime za premijerne predstave Gradskog pozorišta.

 

Sve predstave će biti odigrane na velikoj sceni Centra za kulturu sa početkom od 20 časova. Obavezne su maske i propisana fizička distanca, a kapacitet gledališta je zbog epidemioloških mera smanjen na ispod 50 posto. 

 

Abro fest održaće se po šesnaeseti put u produkciji Gradskog pozorišta "Abrašević" u saradnji sa Centrom za kulturu, a pod pokroviteljstvom grada Valjeva. 

 

Aktuelno

Postavljanje LED rasvete (foto: Kolubarske.rs)
Modernizacija i ušteda Pre 14 sati 51 minuta

U toku je zamena svetiljki novom LED rasvetom

U Valjevu je u toku postavljanje LED rasvete najsavremenije generacije koja će zameniti postojeće stare živine svetiljke. Do sada je zamenjeno preko 9000 od 11.782 svetiljke koliko je predviđeno...  · 3 komentara

Zagađen vazduh u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 10 sati 16 minuta

Promenama do čistog vazduha u Valjevu

Od početka godine Valjevo već broji 64 dana sa prekomerno zagađenim vazduhom, skoro dvostruko premašujući godišnji limit, navodi u saopštenju Lokalni odgovor. "Na građanima Valjeva je da ocene da...