Profesionalac (foto: GP Abrašević)
Profesionalac (foto: GP Abrašević)
27.03.2022, 09:51

“Profesionalac” povodom Svetskog dana pozorišta

č: | fb:

Povodom 27. marta – Svetskog dana pozorišta, širom planete igraju se raznolika dramska ostvarenja. U Valjevu, a sve pozorištu u čast, u nedelju u Centru za kulturu od 20 časova biće  izvedena poznata predstava Dušana Kovačevića "Profesionalac". Ovu "tužnu komediju", u produkciji Gradskog pozorišta "Abrašević", režirao je Miroslav Trifunović.

 

Predstava je nakon premijere na poslednjem "Abro festu" zaslužila veoma dobre reakcije publike i stručne javnosti, a nakon toga je imala nekoliko uspešnih repriza.

 

Igraju: Branko Antonić, Petar Ninić, Maja Lukić, Miroslav Trifunović i Veseljko Belušević. Scenografiju je dizajnirao Dušan Arsenić, a kostime kreirala Branka Šišinački Obradović.

 

Pre predstave, u nedelju, 27. marta u 20 sati u sali Centra za kulturu, biće pročitan Proglas povodom Svetskog dana pozorišta koji je međunarodnoj javnosti ove godine uputio čuveni Piter Selars, američki pozorišni i operski reditelj.

 

Na inicijativu Međunarodnog pozorišnog instituta već šest decenija širom sveta obeležava se ovaj "pozorišni dan". Prvi put manifestacija  je upriličena 1962. godine na svečanom otvaranju "Teatra nacija" u Parizu.

Aktuelno

Radovan Beli MArković (foto: Đorđe Đoković)
Predlozi do 21. avgusta Pre 1 sati 57 minuta

Nagrada "Beli" u čast pisca Radovana Belog Markovića

Udruženje "Beli Povlen" iz Valjeva ustanovilo je novinarsku nagradu "Beli", u znak sećanja na Radovana Belog Markovića, jednog od najvećih srpskih književnika. Priznanje će biti dodeljeno 28....

Dečji parkić u Naselju Milorada Pavlovića (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Objavljena javna nabavka Pre 1 dan 2 sati

Za tri eko-parkića devet miliona dinara

Ministarstvo zaštite životne sredine i grad Valjevo sa devet miliona dinara finansiraće izgradnju tri eko-parkića u okviru projketa "Smanjenje zagađenja zemljišta nastalog usled emisija od divljih...  · 13 komentara