Koncert muzičke škole (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Koncert muzičke škole (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
19.05.2022, 10:23

Koncert učenika Muzičke škole na platou Muselimovog konaka

č: | fb:

Povodom obeležavanja Dana muzičke škole "Živorad Grbić" danas će biti organizovani koncerti pod nazivom "Sa Muzikom na Ti" na platou Muselimovog konaka.

 

Prvo će od 17 časova nastupiti Muzičko zabavište i Pripremni razred, a u 19 časova je Veliki koncert škole, na kome će kompozicije popularne i filmske muzike interpretirati naši orkestri, horovi i kamerni sastavi.

 

Muzička škola "Živorad Grbić" u Valjevu osnovana je 1952. godine, kao prva srednja muzička škola u zapadnoj Srbiji, sa radom je počela 1954. godine, a od 1966. godine škola nosi ime Živorada Grbića.

 

Iznedrila je brojne talentovane muzičare, magistre i profesore muzike, umetnike izvodjače, estradne muzičare. Škola je jedna od najznačajnijih kulturnih institucija u gradu, a u Valjevu je promovisala umetnike poput Nemanje Radulovića, Janoša Balinta, Aleksandra Tasića, Laure Levai Aksin, Beogradskog ansambla violinista, Smiljke Isaković... Više od decenije škola je domaćin jednog od najuglednijih takmičenja flautista u zemlji "Susreti flautista-Tahir Kulenović" i gitarskog takmičenja VART.

 

Danas škola broji preko 400 učenika na pet odseka i 11 instrumenata. Taj broj konstantno raste, škola je jedna od najuspešnijih obrazovnih institucija u gradu čiji se kvalitet svake godine potvrđuje najvišim priznanjima na takmičenjima u zemlji i inostranstvu.

Aktuelno

Dragan Stojković (foto: skrinšot RTS)
Bez kraja Pre 21 sati 18 minuta

Da nije prevelika doza, za jedan dan?

U tek minuli ponedeljak, čusmo dve izjave. Za enciklopedije! Ne baš svetske mudrosti, ali svetske sigurno. Naravno, ukoliko svet nema pametnija posla, nego da sluša ili čita šta se kod nas priča....  · 3 komentara

Zdanje na Desankinom vencu (foto: Đorđe Đoković)
U zdanju na Desankinom vencu Pre 1 dan 1 sati

Gradska kuća za posebne prilike

Zdanje na Desankinom vencu biće adaptirano i rekonstruisano u Gradsku kuću, odlučili su odbornici Skupštine grada. Osim za potrebe organa Grada, prostor bi se koristio za protokolarne prijeme,...  · 5 komentara