Koncert muzičke škole (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Koncert muzičke škole (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
19.05.2022, 10:23

Koncert učenika Muzičke škole na platou Muselimovog konaka

č: | fb:

Povodom obeležavanja Dana muzičke škole "Živorad Grbić" danas će biti organizovani koncerti pod nazivom "Sa Muzikom na Ti" na platou Muselimovog konaka.

 

Prvo će od 17 časova nastupiti Muzičko zabavište i Pripremni razred, a u 19 časova je Veliki koncert škole, na kome će kompozicije popularne i filmske muzike interpretirati naši orkestri, horovi i kamerni sastavi.

 

Muzička škola "Živorad Grbić" u Valjevu osnovana je 1952. godine, kao prva srednja muzička škola u zapadnoj Srbiji, sa radom je počela 1954. godine, a od 1966. godine škola nosi ime Živorada Grbića.

 

Iznedrila je brojne talentovane muzičare, magistre i profesore muzike, umetnike izvodjače, estradne muzičare. Škola je jedna od najznačajnijih kulturnih institucija u gradu, a u Valjevu je promovisala umetnike poput Nemanje Radulovića, Janoša Balinta, Aleksandra Tasića, Laure Levai Aksin, Beogradskog ansambla violinista, Smiljke Isaković... Više od decenije škola je domaćin jednog od najuglednijih takmičenja flautista u zemlji "Susreti flautista-Tahir Kulenović" i gitarskog takmičenja VART.

 

Danas škola broji preko 400 učenika na pet odseka i 11 instrumenata. Taj broj konstantno raste, škola je jedna od najuspešnijih obrazovnih institucija u gradu čiji se kvalitet svake godine potvrđuje najvišim priznanjima na takmičenjima u zemlji i inostranstvu.

Aktuelno

Mountain Music Fest  (MMF) (foto: Đorđe Đoković)
Sedmo izdanje Pre 15 sati 22 minuta

Mountain Music Fest ovog vikenda na Divčibarama

Sedmo izdanje Mountain Music Festa (MMF) biće održano ovog vikenda, od 12. do 14. avgusta na Divčibarama. Nastupiće 20 izvođača domaće i regionalne muzičke scene. Program za posetioce različitih...  · 1 komentar

Bez kraja - Ilustracija Dušan Arsenić (foto: )
Bez kraja 10.08.2022

"Bilo kakva da je, moja je!"

Šta znači biti "za svoju zemlju" odnosno "svoj narod", što je zahtev za koji se obično smatra nečim o čemu nema spora? (Pa ni razmišljanja). Za zemlju geografski ili demografski, za teritoriju ili...  · 1 komentar